Bu görüntü Mut’a yakışmıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu görüntü Mut’a yakışmıyor


 

Mut’ta çarşının göbeğinde Yeni Camii’nin müştemilatında kullanılmak üzere satın alınan dükkanın restore edilmemesi nedeniyle oluşturduğu kötü görüntü halkın tepkisini çekiyor.

Haber Merkezi

Mut’un göbeğinde bulunun Yeni Camii müştemilatı için satın alınan dükkanın içler acısı durumu vatandaşların tepkisini çekiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sit alanı olduğu gerekçesiyle restorasyonuna izin vermediği dükkânın kapısı branda ile kapatılırken ahşap tavan ve üzerindeki taşlar ise tehlikeye davetiye çıkarıyor. Mut’un en eski çarşılarından olan İç ve Dış Çarşı ile Taşhan civarında bulunan Yeni Camii yanındaki dükkanın çirkin görüntüsü ve içler acısı durumu insanın yüreğini burkuyor. Alınan bilgiye göre, daha önce demirci esnafının bulunduğu dükkan Yeni Camii müştemilatında kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı adına satın alındı. Satın alınmasının ve demircinin çıkmasının ardından dükkanın içinde bulunduğu kötü görüntüden kurtulması ve hem de abdesthane yapılması için sit alanı olduğu için restorasyon yapmak için Silifke Müze Müdürlüğü’ne müracaat edildi. Müze Müdürlüğü yetkililerinin havale etmesi üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri birkaç defa keşif yapmak için bölgeye geldi. Fotoğrafını çeken ve değerlendirme yapan yetkililer rapor sundu.  Bunun üzerine  Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden komisyon başkanı geldi. Heyet geldi, incelemelerde yaptı ancak bir ilerleme sağlanamadı. Kötü görüntünün ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaya izin verilmezken Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne aslına uygun olarak restore edilerek gasilhane yapılmak için yapılan müracaatta da bir sonuç çıkmadı ve yapı izni verilmedi. Taşhan’ın silüetini bozmayacak şekilde restore edilerek abdesthane yapılmak istenmesine önce sıcak bakıldı sonra ise bir sonuç çıkmadı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden izin çıkmaması nedeniyle tasarrufta bulunulamayan dükkan kaderine terk edildi. Çevrede bulunan esnaf ise çirkin görüntünün ortadan kaldırılması için yetkilileri göreve davet etti. Göksel Ata isimli bir vatandaş, şehir merkezimizdeki Yeni Camimizin müştemilatı için satın alınan dükkanın tadilatı maalesef yetkililerden onay alamayan tek yer. İşte Mut böyle sahipsiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA