OSB’DEKİ FABRİKA İCRADAN SATILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OSB’DEKİ FABRİKA İCRADAN SATILACAK


 

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde, 14 bin 733 metrekare alana sahip fabrika icradan 11 milyon 239 bin 234,60 TL bedelle satılacak.

HEDİYE EROĞLU

Ekonomik kriz ve artan enflasyon sonrası işletmelerini ayakta tutmakta zorlanan sanayiciler ya işyerini kapatıyor ya da iflasa ve icraya sürükleniyor. 25 milyon icra dosyasının bulunduğu Türkiye’de ilk sekiz ayda 75 bine yakın esnaf kapısına kilit vurarak kepenk kapatmak zorunda kalırken sanayide de durum farklı değil.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içindeki 14 bin 733 metrekare alana sahip fabrika icradan satılığa çıkartılacak.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yer alan ilana göre, Mersin 1. İcra Dairesi bir borçtan dolayı Mersin’in Akdeniz İlçesi Nacarlı Mahallesi,251 Ada, 3 Parselde kayıtlı 14 bin 733 metrekare yüzölçümlü “İki Katlı Betonarme İdari Bina Bekçi Kulübesi Kantar Tank Deposu, Fabrika Binası, Sanayi Atölyesi ve Arsası” nitelikli taşınmazı icradan satışa çıkartacak.

Belediye hizmetlerinden faydalanan elektrik, yol ve su sorunu bulunmayan taşınmaza ulaşım özel araçlarla ve toplu taşıma araçlarıyla rahatlıkla sağlanabilmekte. Taşınmaz; üretim ve sanayi tesislerinin bulunduğu organize sanayi bölgesinde yer almakta. Yakın çevresinde; Organize Sanayi Müdürlüğü, banka şubeleri ve okullar bulunmakta.

Kuzeydoğu cepheli, zemini batı-doğu ve kuzey-güney istikametinde meyil fabrika etrafı ihata duvarı ile çevrelenmiş durumda. Taşınmazın üzerinde bodrum + zemin +1 katlı betonarme olarak imal edilmiş idari bina ve iki adet depo mevcut olurken, mimari projeye göre taşınmazın kuzeydoğusunda bulunan bodrum +zemin + 1 katlı idari binanın bodrum katında; yemekhane, bay bayan wc ve lavabo bölümleri bulunmakta.

Zemin katta; sekreterya, arşiv, bekleme alanı, bay bayan wc, açık ofis alanı, 2 oda bulunurken, üst katta ise; 5 oda wc ve lavabo bulunmakta. Binanın toplam inşaat alanı 680 metrekare olurken binanın dış cephesi sıvalı ve boyalı.

Taşınmazın değerinin tespiti; gayrimenkulün mahallinde ve bulunduğu bölge genelinde yapılan inceleme ve araştırmalar ile şehrin ve bölgenin gelişme trendi, gayrimenkulün imar durumu, arsa alanı, geometrik şekli, üzerinde bulunan yapıların kullanım amacı, yapı ve işçilik özellikleri, yıpranma durumu, merkezine olan mesafesi, yollara cephesi ana yola olan mesafesi ile ulaşım ve çevre özellikleri, mevcut ekonomik şartlar, satış kabiliyeti gibi tüm faktörler dikkate alındı.

İki katlı betonarme idari bina bekçi kulübesi kantar tank deposu, fabrika binası, sanayi atölyesi ve arsası nitelikli taşınmaz için yapılan keşif sonrasında 11 milyon 239 bin 234,60 TL olarak belirlendi.

İcra satışları dahil üçüncü kişilere MTOSB ‘den uygunluk şartı aranacak yapılacak satışta bölgenin 130 bin 803,39 TL alacağının öncelikle ödenmesi kayıt ve şartı istenecek. Satış, OSB 'de kurulamayacak tesislerin yer almamasının sağlanması, şerhlerin korunması ve OSB uygulaması yönetmeliğinin 54 Maddesi gereğince, ipotek ve haciz şerhleri kapsamında yapılacak.

Tesis içini ilk ihale 2 Kasım 2022 tarihinde saat 10:25’de, ikinci ihale ise 29 Kasım 2022 tarihinde saat 10:25’de yapılacak.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA