PATRONLAR DEĞİŞİME SICAK BAKMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PATRONLAR DEĞİŞİME SICAK BAKMADI


 

Mersin’de haftasonu hareketli saatler yaşandı. Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası, Erdemli ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odaları sandık başına giderek yeni yönetimlerini belirledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 odanın yasal olarak 4 yılda bir gerçekleştirilen oda seçimleri başladı.

Seçimler kapsamında Mersin’de hafta sonu hareketli saatler yaşandı. Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası, Erdemli ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odaları sandık başına giderek yeni yönetimlerini belirledi.

 

DEĞİŞİM HAREKETİ BAŞARILI OLMADI

Mersin’de sandığın ilk adresi bin üyeye sahip Mersin Ticaret Borsası (MTB) oldu. Kuruluşunun 96’ıncı yılını kutlayan MTB’de, genelde tek liste ile gidilen seçimlerde bu defa durum farklı oldu. Borsanın Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan 9 Ocak Mahallesi’ndeki yerleşkesinde yapılan seçimlerde, ilk etapta borsanın 7 meslek komitesinin asil ve yedek üyeleri ile 14 kişilik meclis asil ve yedek üyeleri seçildi.

Borsa seçimlerinde 1995 yılından buyana 5 dönemdir başkanlık görevini yürüten Abdullah Ö. Özdemir, bu defa ilk kez bir rakibe karşı yarıştı.

Son olarak Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesindeki 8 birlikten biri olan Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği seçimlerinde Arbel grubunu deviren Başhan Grubu’nun desteklediği Bülent Elbeyli, Özdemir’e karşı yarıştı. AKİB’deki değişim rüzgarını borsaya taşımak isteyen Başhan ekibinin, Elbeyli ile ‘temiz bir sayfa’ sloganıyla yola çıkması dikkat çekti.

Elbeyli’nin başkanlığa aday olduğu seçimlerde Başhan Grubu’nun başkanlığını yapan Hüsamettin Memiş de, Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı için yarıştı.

 

BORSA’DA BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Ancak seçimlerde 7 komitenin 5’ini kazanan mevcut başkan Ö. Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, TOBB Genel Kurulu asil ve yedek delegeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi  ise 7 Ekim 2022 Cuma günü yapılacak.

 

TARSUS TİCARET BORSASINDA YENİ DÖNEM

Tarsus Ticaret Borsası’nda da, hareketli bir seçim yaşandı. 255 üyesi bulunan Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinde “beyaz” ve “turuncu” olarak iki liste yarıştı. 236 üyenin oy kullandığı seçimlerde Ali Seçer’in liste başı olduğu beyaz liste 154 oy alarak seçimleri kazandı. Turuncu liste ise 80 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Tarsus Ticaret Borsası’nın 4 yıllığına görev yapacak 14 kişilik yeni meclis önümüzde ki günlerde toplanarak yönetim kurulu başkan ve üyelerini seçecek.

 Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir mesaj veren Başkan Murat Kaya, “Tarsus Ticaret Borsası olarak hep biriz ve bütünüz. Bundan böylede aynı şekilde azimle çalışacağız. Seçimlerin Borsamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Önümüzde ki günlerde Borsa Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmesi beklenen Ali Seçer de birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Borsamıza değer veren, bugünlere gelmesinde emeği olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Burada amacımız temsil. Bizlerin başka makamları yok. Bizler, buraya üye olan herkesi temsil ediyoruz. Türkiye’nin sayılı Borsa’sı olan bu yapı, hepimizin ortak yuvasıdır.

Bu dünde böyleydi, yarında böyle olacak. Seçimlerimize katılım gösteren tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde hem Borsa’mıza, hem de kadim kentimiz Tarsus’a en iyi şekilde hizmet edebilmek, artı katabilmek adına çalışacağız. Seçim bitmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele vererek, fikirlerimizi ortaya koyarak, güzel işleri hayata geçireceğimizden kuşkum yok, kimsenin de olmasın. Teşekkür ediyorum” dedi.

 

ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE DEĞİŞİM YOK

İki listenin yarıştığı bir başka adres ise Erdemli oldu. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için Orhan Sarı ve Nihat Taner sandıkta karşı karşıya geldi. Bin 82 üyenin oy kullandığı 9 gruptan 23 delegenin yeni yönetimi belirleyeceği seçimde Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Seçiminde Orhan Sarı güven tazeledi.

Nihat Taner ile seçime giren mevcut başkan Orhan Sarı üyelerden 518 oy alarak yeniden başkan seçildi. Nihat Taner ise üyelerden 346 oy aldı.

Mersin’in Silifke ilçesinde de Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri sandık başına gitti. Seçimlerde mevcut başkan Nurettin Kaynar yeniden seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA