Mersin protokolünden Hayata Saygı duruşu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin protokolünden Hayata Saygı duruşu


 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında il protokolünün katılımıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

GİZEM EKİCİ
 

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlattı.

Kampanyanın Mersin ayağında Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında il protokolünün katılımıyla GMK Bulvarı Hacı Sabancı Anadolu Lisesi önünde kırmızıya boyanan yaya geçidinde etkinlik gerçekleştirildi. Organizasyonda geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri yaya geçitlerinde bayraklarla buluştular.

 

SÜRÜCÜLERDE DOĞRU DAVRANIŞ MODELLERİ GELİŞTİRİLMEK İSTENİYOR

2030 yılına kadar trafik kazalarına bağlı can kayıplarını yüzde 50 oranında azaltmanın hedeflendiği kampanya kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi, kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyanacak.

Ülke genelinde yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak.

Trafik ışığı bulunmayan, ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde ‘önce yaya’ görselleri uygulanacak.

Sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin de amaçlandığı kampanya uyarınca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde etkinlikler düzenlenecek.

Söz konusu etkinlikler çerçevesinde, hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda, kurumsal iletişim sayfalarında, basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.

Farkındalık etkinliklerine valiler, kaymakamlar, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürleri ile kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA