İŞÇİYİ BIRAK ANA KONTEYNIR LİMANINA BAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİYİ BIRAK ANA KONTEYNIR LİMANINA BAK


 

​​​​​​​DİSK’i bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a seslendi;

Hasan Küçük

 

DİSK'i bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Kemal Göksoy, belediye işçilerinin kadro talebi nedeniyle Özgür Çocuk Parkı'nda gerçekleştirdiği eylemde belediye işçilerine yönelik gerçekleştirilen güvenlik soruşturmalarına tepki gösterdi. Yönetmelikte güvenlik soruşturmasının kime yapılacağının açık olduğunu ifade eden Göksoy, "Emniyet, MİT, jandarma ve devletin önemli kadrolarında memur olacaklara, imza yetkisi olanlara güvenlik soruşturması yapılır. Biz burada kadrodan bahsederken bize kadro vermeyen iktidardaki anlayış ki siz kamu işçisi değilsiniz diyor. Ama güvenlik soruşturmasına gelince az önce saydığımız kamu işçisi statüsündekiler gibi vidanjörcüyü, çöpçüyü, asfaltçıyı, kaldırımcıyı, sorguluyor, sorgulatıyor işten atılmasına sebep oluyor. Biz buradan sorumluları uyarıyoruz. Biz bir şey istemiyoruz şu yönetmeliğe uyun" dedi.

 

"İNSANLARI TERÖRİZE EDEREK NE KAZANMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde terör örgütü ile bağlantılı işçilerin olduğu yönünde açıklamalarda bulunan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'a da tepki gösteren Göksoy, "Burada seçilmiş milletvekilleri var. Bu milletvekillerini asli görevi Mersin halkının, işçinin, emekçinin sorunlarını, ihtiyaçlarını karşılamak taleplerini mecliste dile getirmektir. Fakat buradan seçilen bir milletvekili olan Olcay Kılavuz, çıkıyor televizyonlarda, şu, bu belediyede terörist çalışıyor diyerek  kamu önünde deşifre ediyor. Oysa bu ülkede topluma kazandırma yasası diye bir yasa var. Milletvekiline buradan sesleniyorum. Siz bu yasa ile mahkum, özürlü kadrosundan istihdam etmek durumundasınız. Bu Anayasal hak. Siz hazır topluma kazanmış, toplumun parçası olmuş, işi, aşı, yeri belli insanları terörize ederek ne kazanmaya çalışıyorsunuz. Siyaset etik kurallar üzerinden yapılır" şeklinde konuştu.

 

"BAŞKA İLE GİDEN ANA KONTEYNIR LİMANI İLE İLGİLENİN"

Siyasetin işçinin, emekçinin ekmeği ile oynanıp terörize edilerek yapılamayacağını anlatan Göksoy şunları söyledi: "Siz vekilsiniz, seçilmişsiniz. Sizin yapmanız gereken işçiyi emekçiyi korumak onlara sahip çıkmaktır. Hatta Mersin'de yapılması planlanan Ana Konteynır projesini başka ile taşımışlar gidin onla ilgilenin. Mersin'e gelen limanlar, konteynırlar, yatırımlar niye başka illere gidiyor. Sizin göreviniz işçiyi terörize etmek, afişe etmek değil. Belediye ile siyasetle ilgili sorununuz olabilir. Onu etik kurallarda yaparsınız. İşçi, emekçi üzerinden bir suçlama getiriyorsanız işçiler emekçiler buna karşılık verecektir. Biz bu senaryolara kayyum geldiğinde Akdeniz Belediyesi'nde de gördük. Terörize edilerek işten atılanlar bütün haklarını alarak çatır çatır geri dönüyor. Yeniden bunu pişirmenin bir anlamı yok. Geçtiğimiz ay Akdeniz Belediye meclis üyelerine yapılan gözaltı, Mustafa Gültak anlayışı ne ise Olcay Kılavuz anlayışı da odur."      


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA