ADIYAMANLILARLAR BARIŞ VE HUZUR GECESİ’NDE BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADIYAMANLILARLAR BARIŞ VE HUZUR GECESİ’NDE BULUŞACAK


 

​​​​​​​Adıyamanlılar İl ve İlçeleri Derneği Kültür Vakfı Başkanı Hacı Sarıdoğan, Nurettin Rençber ve Kahtalı Mıçe’nin sahne olacağı Adıyaman Barış ve Huzur Gecesi’ne bütün Mersinlileri davet etti.

Hasan Küçük

 

Adıyamanlılar İl ve İlçeleri Derneği Kültür Vakfı Başkanı Hacı Sarıdoğan, 24 Eylül'de eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında Nurettin Rençber ve Kahtalı Mıçe'nin sahne alacağı Adıyaman Barış ve Huzur Gecesi nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenledi. Balyanlılar, Harmanlılar ve Tutlular Dernek başkanlarınında katıldığı basın açıklamasında konuşan Sarıdoğan, daha önce Adıyaman çatısı altında kurulan derneklerin ihtiyaçlara cevap verememesi üzerine 2018 yılında Adıyamanlılar İl ve İlçeleri Derneği'ni kurduklarını daha sonra ise vakıflaştıklarını söyledi. Dernek ve vakıf olarak ihtiyaç sahibi hemşehrilerine yardım yaptıklarını anlatan Sarıdoğan, "Geçen yıl 116 öğrenciye burs verdik. Bu rakamı bu yıl 200'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

 

MERSİN'DE 232 BİN ADIYAMANLI YAŞIYOR

2019'da yaptığımız araştırmalarda Mersin'de 232 bin civarında Adıyamanlı yaşadığını tespit ettiklerini anlatan Sarıdoğan, "Adıyaman huzur ve barış şehri. Her türlü dinden, ırktan,mozaikden insanın bulunduğu, kimsenin kimseyi ayırt etmediği  huzur içinde yaşanılan şehir.  Biz Mersin'deyiz Mersin'i çok seviyoruz. Mersin doyduğumuz yer. İş yerlerimizin olduğu yer. Ancak Adıyaman'da doğmuşuz. Adıyaman daki kültürümü unutmak istemiyoruz. Bunu yaşatmak istiyoruz. Sanatçılarımızı, kültürümüzü Mersin halkına tanıtmak istedik. Sanatçılarımızı Mersinlilerin ayağına getirmek istedik. Kültürümüzü görsünler ne kadar barış ve huzur kendi olduğunu görsünler istedik. Böyle bir yola çıktık" şeklinde konuştu.

Sarıdoğan bu nedenle  24 Eylül'de saat 20.00'de eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında düzenleyecekleri Nurettin Rençber ve Kahtalı Mıçe'nin sahne alacağı Adıyaman Barış ve Huzur Gecesi'ne bütün Mersinlileri davet ederken önümüzdeki yıl ise İstanbul'da sürekli yaptıkları Adıyaman Tanıtım Günlerini  Mersin'de yapacaklarını söyledi.

 

"GÜLTAK HER İKİ KONSERDE KALABALIK OLUR KORKMA DEDİ"

Düzenleyecekleri gecenin Akdeniz Belediyesi'nin Karaduvar Balık Festivali ile aynı tarihe denk gelmesi ile ilgili soruya Sarıdoğan şöyle cevap verdi: "24 Eylül'de yapacağımız gecemizin tarihi 6. ayda belirlemiştik. Geçtiğimiz gün aynı tarihte Akdeniz Belediyesi'nin balık festivalinin olduğunu öğrendik. Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak'ı arayarak konserimizi 23'ünde yapabileceğimizi söyledik. Hatta sanatçı Nurettin Rençber ve Kahtalı Mıçe ile görüştük ve 23'ünde  olabileceğini söylediler.  Bunu Başkan Gültak'a söyledik. Gültak ise ayın 24'ünde Balık Festivalini, 25'inde ise konser etkinliğinin yapılacağını söyledi. Bu nedenle konserimizi 24 Eylül'de yapmaya karar verdik. Daha sonra ise Akdeniz Belediyesi'nin hem balık festivalinin hem de konserinin 24'ünde yapılacağını duyduk.  Aradığımız Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, telefonlarımıza ve mesajlarımıza cevap vermedi.  Daha sonra 'her iki konserde kalabalık olabilir korkma' diye cevap vermiş. Bende 'Sayın Başkanım bizim korkacak bir durumumuz yok. Mersin'de 232 bin Adıyamanlı var' şeklinde cevap yazdım. Amacımız Gültak'ı eleştirmek değil. Böyle kısmet oldu onlara da başarılar dilerim."

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA