BU BAL BİZE YARASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU BAL BİZE YARASIN!


 

​​​​​​​14 yıllık BAL tarihinde Mersin’den sadece İçe İdman Yurdu, 5 yıl önce bir üst lige çıkma başarısı gösterirken, yıllardır bu alanda mücadele edip hedefine ulaşamayan temsilcisi Silifke Belediyespor, Anamur Belediyespor ve Homurluspor’un yeni sezon fikstürü belli oldu. Lig Silifke- Homurlu derbisi ile başlayacak Anamur ise Osmanie deplasmanına gidecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl Silifke Belediyespor, Erdemli Belediyespor, Mersin FK ve İdmanyurdu 1925’in mücadele ettiği ancak başarılı sonuç alamayarak Mersin sorunda bir üst lige çıkma başarısı gösteremeyen Bölgesel Amatör Lig akımlarından Mersin Fk, Erdemli 1925 ve Erdemli Belediyespor bir alt lige düştü.

Mersin Süper Amatör Lig’den ise Homurluspor ve Anamur Belediyespor, BAL’a yükselerek, sportif başarılarını taçlandırdı.

14 yıllık BAL tarihinde Mersin’den sadece İçe İdman Yurdu, 5 yıl önce bir üst lige çıkma başarısı gösterirken, yıllardır bu alanda mücadele edip hedefine ulaşamayan takımlar için kent kamuoyundan ‘bu BAL bize yarasın’ yorumu geldi.

 

BAL FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU

Bu yıl BAL’da mücadele edecek olan 3 Mersin temsilcisi Silifke Belediyespor, Anamur Belediyespor ve Homurluspor, bir üst lige çıkmak için mücadele etmeye hazırlanırken yeni dönem fikstür belli oldu.

BAL kura ve fikstür çekimi toplantısı TFF Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleştirildi. 3 Mersin temsilcisi Silifke Belediyespor, Anamur Belediyespor ve Homurluspor’un da mücadele ettiği ligde ilk hafta Mersin derbisine sahne olacak. Yapılan fikstür  çekimi sonunda ilk hafta Silifke Belediyespor ile Homurluspor karşı karşıya gelecek. Anamur Belediyespor ise Osmaniye Bahçelispor’a konuk olacak.

 

BAL’DA 196 TAKIM MÜCADELE EDECEK

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig'de 80 ilden 14'er takımın yer aldığı 14 grupta toplam 196 takım mücadele verecek. Altı ve daha fazla takımla temsil edilen Ankara, Bursa İstanbul, İzmir ve Kocaeli illeri takımlarının hangi gruplarda yer alacaklarının kurası kendi illerinde düzenlenen kura çekimleri ile belirlendi. İstanbul 5, Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli takımları 2 (iki) ayrı grupta yer aldı. Grup müsabakaları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan 14 takımın karşılaşacağı Play-Off müsabakalarının ardından, 9 takım TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak. BAL müsabakaları 01-02 Ekim 2022 tarihlerinde başlayacak.

BAL’da batı Mersin takımları kıran kıra bir sezon geçirmeye hazırlanırken, merkezin tek takımı ola Homorluspor ise lige tutunmak için mücadele edecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA