KAYNAR SU DOLU KAZANA DÜŞEN RODA HAYATA TUTUNDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYNAR SU DOLU KAZANA DÜŞEN RODA HAYATA TUTUNDU


 

Kaynar su dolu kazana düşerek yaralanan 4 yaşındaki Roda, bir hayırseverin desteğiyle karşılanan tedavisinin ardından hayata tutundu.

Suriye’nin Halep kentinden iç savaştan kaçarak 6 sene önce İzmir’e yerleşen Hani (27) ve Rukiye (24) El Sincar çiftinin 2 çocuğu dünyaya geldi. Çift, tarım işçiliği yaparak geçimlerini sürdürürken çiftin Roda (4) isimli oğulları 2 sene önce kaynar su dolu kazana düştü. Aile, ambulans ile oğullarını hastaneye kaldırdı. Tedaviye alınan küçük çocuk bir süre sonra taburcu edildi.

Aile ise Mersin’in Tarsus ilçesine taşındı. Adanalı hayırsever Ogün Sever Okur ise Roda’dan haberdar oldu ve küçük çocuğun tedavisini üstlendi. Gaziantep’teki özel bir hastanede tedavi olan Roda, tekrardan Tarsus’a geldi. Küçük Roda ve ailesinin kaldığı çadırı da baştan aşağı yenileyen Okur, ayrıca çadıra klima taktırdı.

 

“RODA ÇOK RAHATLADI”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Roda’nın babası Hani El Sincar, “İzmir’de 47 gün çocuğum tedavi gördü. Ardından Mersin’in Tarsus ilçesine geldik ve burada şehir hastanesine gittik. Orada da oğlum bir süre tedavi gördü. Daha sonra sosyal medyadan Ogün beye ulaştık. Gaziantep’teki özel bir hastanede tedavi oldu oğlum. Ayrıca kaldığımız çadır yenilendi. İzolasyonlu bir çadır yapıldı ve içerisi gayet serin. Roda çok rahatladı” diye konuştu.

Öte yandan baba Hani El Sincar, oğlunun biran önce eski sağlığına kavuşmasını istedi.

 

“ÇOK DERİN YARALAR VARDI, ŞUANDA İYİLEŞİYOR”

Ogün Sever Okur ise Roda’nın çok yoğun bir tedaviye maruz kaldığını belirterek, “Roda’nın vücudunda çok derin yaraları vardı. Şuanda iyileşiyor. Onun iyileştiğini görünce mutlu oluyorum. Ufak tefek ihtiyaçlar var. Onları da elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Roda ve ailesi çok kötü bir çadırda yaşıyordu. İçerisi çok sıcaktı. Biz bu çadırı da yeniledik. İçerisine klima taktırdık. En azından şuanda kaşıntısı durdu. Roda’nın daha hijyenik bir ev ortamında yaşaması lazım” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA