VALİ PEHLİVAN’DAN YURTLARA İNCELEME | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ PEHLİVAN’DAN YURTLARA İNCELEME


 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir İlçesi Çiftlikköy Mahallesinde yapımı devam eden 2500 kişilik yüksek öğretim öğrenci yurdu ile bakıma alınan bin kişi kapasiteli eski yurtta inceleme yaptı.

Haber Merkezi

 

Ülke genelinde milyonlarca öğrenci hem devlet yurtlarının yetersiz kapasitesi, hem pandemiyle tırmanışa geçen özel yurt ve konut kiraları sebebiyle zorlu bir süreç yaşarken Mersin’de bu alandaki yatırımlar devam ediyor.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir İlçesi Çiftlikköy Mahallesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım programı kapsamında yapımı devam eden 2500 kişilik yüksek öğretim öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

İlk olarak inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Pehlivan daha sonra yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a İncelemeleri sırasında, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve firma yetkilileri eşlik etti.

Toplamda 41 bin 285 metrekare alanı üzerine inşaat çalışmaları hızla devam eden öğrenci yurdu iki blok olarak planlanmış olup toplamda 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek. Birinci bloğu bin 500 kişi kapasiteli yurt; bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat olacak. Yurdun toplam kapalı alanı ise 47 bin 885 metrekare olacak.

Tesiste ikinci blok ise bin kişi kapasiteli olup bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat olacak. Toplam kapalı alanı ise 30 bin 132 metrekare olacak.

Her iki blokta da ayrı ayrı yemekhane,etüt salonları, çamaşır, yıkama ve kurutma alanı, konferans salonu olacak. Yurtlar ve çevresinde oluşturulacak hizmet binalarının toplam kapalı alanı ise 78 bin 800 metrekare olacak.

 

ESKİ YURT BAKIMDA

Vali Ali Hamza Pehlivan ayrıca, Akdeniz İlçesine bağlı İhsaniye Mahallesinde bulunan yüksek öğretim yurdunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını inceledi. Binayı gezerek Gençlik ve Spor İl Müdürü'nden ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Vali Ali Hamza Pehlivan’a incelemeleri sırasında, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve firma yetkilileri eşlik etti. İki bloktan oluşan yurt binasında yaklaşık bin öğrenci barınacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA