YÖNETİME MESAJ VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÖNETİME MESAJ VAR!


 

Fethiyespor’u şampiyon yapan Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ile bir anda yollarını ayıran İçe İdman Yurdu’nun, gece yarısı operasyonuyla hocalık koltuğuna oturttuğu Ersin Aka, yapığı değerlendirme ile yönetime önemli mesajlar verdi. “İşimiz çok kolay gözükmüyor ama bahane üretmeden çalışmamız gerekiyor” diyen Teknik Direktör Aka, “Şampiyonluğa oynayacağımız bir kadro kurmamız gerekiyor” dedi. Ersin Aka, rakiplerinin güçlü bütçelerine dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

İçel İdman Yurdu’nda yönetimin gece yarısı operasyonuyla teknik direktörlük koltuğuna oturtulan Ersin Aka, kamp öncesi İçel’i seçme nedeni, takımdaki son durum transfer çalışmaları, kamp programı, yeni sezon ve kulübün isim değişikliği çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İki yıl önce Çaykur Rizespor ile Süper Lig’de antrenörlük deneyimi yaşamış bir teknik direktör olduğunu ve bu tecrübeden sonra TFF 1. Lig ekiplerinden çok teklif aldığını söyleyen Aka, “Geçen yıl tercihimi Ankara Demirspor’dan yana kullandım, bunun sebebi takımın düzenli bir sistemi olması ve iki yıl play-off finali oynamasıydı. Geçen yıl birçok sıkıntıya rağmen ve istediğimiz kadroyu oluşturmamamıza rağmen istediğimiz oyun kültürünü geliştirip ligin son haftasına kadar iddiamızı sürdürmeyi başardık.

Ben bir sistem antrenörüyüm. Futbol ve antrenörlük ile ilgili ciddi hedefleri ve stratejileri olan bir antrenörüm. Görüştüğüm takımlarda şampiyonluğa oynayan çok ciddi şehir takımları oldu ama o ortamlarda başarılı olamayacağımı gördüğüm için kabul etmedim.

 

“YÖNETİM BENİ ÇOK İSTEDİ”

Burada olma sebeplerimden ilki; mevcut yönetim beni çok istedi. Diğer sebebi ise; Mersin şehri, halkı ve Mersin İdman Yurdu ruhu beni çok etkiledi. Ben Ünal Karaman ile Adana Demirspor’da çalışırken, MİY o dönem Süper Lig’de oynuyordu ve ben de gelip o maçları izliyordum. Ben o takıma geldim şu an. Burası bir Süper Lig takımı benim için ve orayı hak ediyor. Mersin İdman Yurdu taraftarının pozitif ve hücum futbolunu ne kadar sevdiğini ben çok iyi biliyorum. Ben de öyle bir antrenörüm ve bu heyecanı birlikte yaşayacağımıza inandığım için geldim. Antrenörlük anlayışımda; taraftarın, basının, yöneticilerin, futbolcuların ve çalıştığınız personelin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bir yerde başarı gelecekse bunların hepsinin bir olması gerektiği görüşündeyim. Burada bu birlikteliği sağlayacağıma inanıyorum” dedi.

 

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAĞIMIZ BİR KADRO KURMAMIZ GEREKİYOR”

Takımdaki son durum ve transfer çalışmalarına ilişkin ise Aka, “Burada 5 yıllık bir planlama yapılmış. Bu kulüp 5 yıldır bir proje gerçekleştirmiş. Bu proje de beni çok fazla tatmin ettiği için bugün burada beraberiz. Öncelikle burada Başkanımız Metin Saltık ve kurduğu yönetim beni ikna ettiği için buradayım. Geçen yıl play-off finali oynayan takımda ciddi bir yapılanma yapılmış. Benden önce bir antrenörle anlaşılmış ve farklı sebeplerden dolayı yollar ayrılmış. Yine geçen yıl final oynayan takımın büyük bölümü korunmuş ve takımda tutulmuş. Bunun üzerine de 3-4 transfer yapılmış bir takım var. Halen eksik bölgelerimiz var ve transfer lazım. Geldiğimiz günden beri yönetimle birlikte ciddi bir mesai harcıyoruz. Çoğu mevkide ciddi aşamalar kaydettik.

Son zamanlarda ülkemizin ve futbolun içinde bulunduğu durum hiç kolay olmadı. İstediğimiz oyuncular kendi mevkilerinde ciddi anlamda başarılı olmuş veya çok ciddi gelişime açık iyi oyuncular. Bunları hem ekonomik olarak hem de 3. Lig’e getirmek kolay olmuyor haliyle. Şu anda kenar bölgesinde maalesef hiç oyuncumuz yok. İki tane bu ligin çok üstünde oyuncu almamız gerekiyor. Bir tane de bu iki arkadaşı zorlayacak birisi olması lazım. 8 ve 10 numara pozisyonunda ofansif hiç oyuncumuz yok. Bu bölgelere oyuncu almamız gerekiyor. Bir tane de uzun boylu ve sol ayaklı sol stoper almamız gerekiyor. Belki bir tane de sağ bek oyuncusu alabiliriz. Biz şu anda 1998 doğumlu oyuncu alabiliyoruz. Ondan büyük sadece iki tane oyuncu alabiliyoruz.  Bunlardan biri 8 numara olacak diğeri ise kanat olacak. Bizim şu an kadro planlamasında hedefe ulaşacağımız ve şampiyonluğa oynayacağımız bir kadro kurmamız gerekiyor. Camiamızın beklentisi de bu yönde” dedi.

 

“İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”

İsim değişikliği sürecini ise sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Aka, şunları söyledi: “Bu kulübün teknik direktörü olmamdan ziyade bir futbol adamı olarak, Mersin İdman Yurdu markasının geri dönmesini büyük bir kazanç olarak görüyorum. MİY’e kariyerimde de birçok defa rakip oldum ve her defasında Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubu tüylerimi diken diken etti. Ben heyecanı seven bir antrenörüm ve bu heyecan beni çok mutlu ediyor. Taraftarımızla bütünleşeceğimiz, o oyunu oynattığımda taraftarımızın yerine oturmadığını görmek, o heyecanı ve ruhu bize hissettirecekleri anı ben de sabırsızlıkla bekliyorum”.

 

“İŞİMİZ KOLAY DEĞİL”

Son olarak yeni sezonu değerlendiren Aka, “Hedefe ulaşacağımız bir takım kurma amacındayız. Yönetimimizle birlikte bunun için çok büyük bir emek sarf ediyoruz. İşimiz çok kolay gözükmüyor ama bahane üretmeden çalışmamız gerekiyor. Çok kolay bir lig olmayacak. Karşıyaka ve 52 Orduspor gibi ciddi bütçeleri olan rakiplerimiz var. Kütahya gibi son 2 yıldır play-off oynayan bir takım var. Karaköprü yine aynı şekilde iyi kadro kuruyor ama Mersin İdman Yurdu bunların hepsinin önünde yer alıyor. Başarıyı daha fazla hak eden bir takım ve şehir, biz de bunun bilincindeyiz. Camiamızın bizden beklentilerinin farkındayız. İnşallah sezon sonunda şampiyonluk nasip olur ve bu mutluluğu birlikte yaşarız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA