ZİRAAT MÜHENDİSLERİ İSTİHDAM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ İSTİHDAM İSTİYOR


 

Türkiye’de her yıl yaklaşık 40 üniversiteden ortalama 4 bin öğrenci ziraat bölümünden mezun olurken Tarım ve Orman Bakanlığında personel alımlarının az olmasından dolayı kendi mesleklerini icra edemeyen ziraat mühendislerinin isyanı, TBMM’ye taşındı.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan Ziraat Mühendislerinin istihdamını TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ‘nin yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığının 02.06.2022 tarihinde internet sitesinde yayımladığı personel ilanına göre toplamda 1800 personel alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştur. Bakanlık, alacağı 1800 personelden sadece 523 kişiyi ziraat mühendislerine ayırmıştır.

 

HER YIL 4 BİN MEZUN VAR

Türkiye’de her yıl yaklaşık 40 üniversiteden ortalama 4 bin öğrenci ziraat bölümünden mezun olmaktadır. Fakat ziraat mühendislerinin büyük bir kısmı, Tarım Ve Orman Bakanlığında personel alımlarının az olmasından dolayı kendi mesleklerini icra edememektedir. Birçok ziraat mühendisi, kendi mesleklerinin dışında asgari ücretle çalışmak zorunda kalmaktadır.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığının ziraat mühendisi personel alım sayısını düşük tutmasının nedenleri nelerdir?

Bakanlığınız bünyesinde ziraat mühendisi istihdam sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar var mıdır? Eğer var ise bu çalışmalar nelerdir? Eğer yok ise olmamasının nedenleri nelerdir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA