SİRENLER ÇALACAK AMA PANİĞE GEREK YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİRENLER ÇALACAK AMA PANİĞE GEREK YOK!


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı uyarınca, 30/08/2022 tarihine kadar Mersin genelinde tamamlanan ikaz ve alarm sistemleri üzerine sesli anons denemeleri, test amaçlı ikazların çaldırılması gibi sistemlerin kontrol faaliyetleri nedeniyle deneme yayınları gerçekleştirileceği bildirildi. 

Bu kapsamda, düşman hava saldırıları, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeler ile afet ve acil durumlara ilişkin tehlike haberlerinin halka duyurulması amacıyla siren sistemleri, alarm işaret ve alanları, radyo-televizyon yayınları, belediye ses sistemleri ve merkezi ezan sistemlerinde yayınlar yapılacaktır. Ayrıca cep telefonlarına kısa mesaj, AFAD mobil uygulaması ve sosyal medyalardan da duyurular yapılacak.

Mersinlilerin 30 Ağustos'a kadar her hangi bir günde ikaz ve siren sistemlerinden gelecek duyurular konusunda paniğe kapılmamaları istendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA