İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BİLGİLENDİRMELERİ TAMAMLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BİLGİLENDİRMELERİ TAMAMLANDI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından planlanan “İşbaşı Eğitim Programı (İEP) Bilgilendirme Günleri” kapsamında, programa ait teorik bilgilerin verildiği ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler, işverenlerin yoğun katılımları ile tamamlandı.

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen İşbaşı Eğitim Programında, Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında çıkan yönetmelik ile yapılan değişiklikler için işverenlere video konferans üzerinden ve yüz yüze olmak üzere teorik eğitimler verildi.

İşverenlere yönelik olarak Mersin İŞKUR toplantı salonunda video konferans üzerinden yapılan ilk eğitime, video konferans üzerinden işverenler yoğun ilgi gösterdi.

İnsan Kaynakları Gelişim Programı katılımcılarına yönelik video konferans ve Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Tarsus Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Tarsus Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Mut Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, Silifke Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerine yönelik yüz yüze gerçekleştirilen programda Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu’nun katılımları ile İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön’ün değişikliklere ilişkin teorik bilgiler içeren sunumu sonrası, İl Müdürlüğü personeli İşveren Danışmanı Cihan Tunç tarafından İŞKUR internet şube üzerinden başvuruların işveren tarafından nasıl yapılacağı hakkında bilgiler adım adım uygulamalı olarak anlatıldı.

İşbaşı Eğitim Programında yapılan değişiklikler içinde programın uygulanacağı işyerinin faydalanma koşulları, sigorta-prim işlemleri, işveren istihdam taahhüdü, katılımcı kontenjan hakkı ve programdan katılımcı ve işverenlerin haksız faydalanmaları sonucunda doğacak yaptırımlar gibi birçok konu üzerinde detaylı bilgi verildi. Mevzuat ve sistem üzeri işlemlerin aktarıldığı sunumların hemen ardından işverenlerin soruları yanıtlandı. Eğitimler işveren ve yetkililerinin memnuniyet ve teşekkürleri ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA