“ADALET OLSAYDI KIZIM YAŞAYACAKTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADALET OLSAYDI KIZIM YAŞAYACAKTI”


 

Mersin’de sokak ortasında tabancayla Raziye Oskay’ı öldüren sanık Barış Can Uçuk’un yargılandığı dava sonrası acı anne Fatma İsmet Oskay adliye önünde sinir krizleri geçirdi. Acılı anne 2017’de kızının evine silahla saldıran ve tehditleri süren sanığın 1 buçuk ay hapis kaldıktan sonra serbest kalmasına isyan ederek “Adalet olsa, tutuklu yargılansa idi benim çocuğum yaşayacaktı” dedi.

Hediye Eroğlu -  Hasan Küçük

 

Mersin'de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay'ı öldüren Barış Can Uçuk’un yargılandığı davanın ilk duruşması sonrası adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Raziye’nin annesi Fakta İsmet Oskay, babası Murat Oskay, ailenin avukatı  Işıl Akan, Mimoza Kadın Hakları, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyeleri katıldı.

Kalabalık, “Öldüren sevgi istemiyoruz”,”Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Yasaları uygula kadını yaşat”  dövizleri açtı.

 

AVUKAT AKAN: 2EN BÜYÜK KORKUM RAZİYE İÇİN KAMERA KARŞISINA GEÇMEKTİ”

Avukat Avukat Işıl Akan adliye önünde yaptığı açıklamada, bir gün Raziye için kameralar karşısında olmanın kendisi için büyük korku olduğunu söyledi. Şu anda bu korkuyu yaşadığı  anın içinde bulunduğunu anlatan Akan, “İddianame son derece iyi bir şekilde hazırlanmış. En ağır cezadan tasarlayarak adam öldürmekten yargılanıyor. İlk duruşmada sanık savunma yapmaktan kaçındı. Savunmasını yapamadı. Başını kaldırıp bizlerin gözüne bakamadı. Çünkü yıllardır süreci takip eden kişileriz. Bu ülkede bunu söylememiz lazım. Bu ülkede kadın cinayetleri birebir bir kişinin infiali ile oluşan olaylar değil. Tamamen desteklenen, tamamen gerekli cezalar verilmediği için sistematik olarak işlenen suçlar. Bunlara toplu halde karşı durmak zorundayız. Bu davayı da takip etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

 

BABA MURAT OSKAY: “EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ”

Baba Murat Oskay ise adalete inandıklarını ifade ederek “Devletimizden şahsın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Gördünüz. Pişkin pişkin birde başsağlığı diliyor. Hem insan öldürüyor hem başsağlığı diliyor. Böyle bir adalet yok” dedi.

 

ANNE FENALIK GEÇİRDİ

Adliye çıkışında göz yaşlarını tutamayan ve zaman zaman fenalık geçiren anne Fatma İsmet Oskay’ı  yakınları ve avukatlar sakinleştirmeye çalıştı. İsyanını oturduğu yerden dile getiren acılı anne, “Benim yavrum yaşamadı. Ocağım söndü. Ağır müebbet istiyorum çünkü benim evladım bir daha gelmeyecek. Birde utanmadan başsağlığı diliyor. Adalet istiyorum Allah rızası için o cani hücrelerde çürüsün. Ağır müebbet istiyorum” diye konuştu.

 

ACILI ANNE: “AĞIR MÜEBBET VERİLSİN”

2017’de kızının evine silahla saldıran ve ağır ceza mahkemesinde yargılanan sanığın 1 buçuk ay hapis kaldıktan sonra serbest kalmasına isyan eden acılı anne, “Adalet olsa idi benim çocuğum yaşayacaktı. O tutuklu yargılansa idi benim evladım yaşayacaktı. Anne babaların başka canı yanmasın. Böylelerine ağır müebbet verilsin” ifadelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA