“KAMU ÇALIŞANLARI YOKSULLUKLA MÜCADELE EDEMİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAMU ÇALIŞANLARI YOKSULLUKLA MÜCADELE EDEMİYOR”


 

Son günlerde ar arda gelen fiyat artışları ile yaşamlarını devam ettirmekte zorlanan kamu çalışanları vergilere yapılan zamların geri alınarak enflasyon farklarının maaşlara aylık olarak yansıtılmasını istedi.

Haber Merkezi 

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, yaptığı açıklamada, Türkiye’de son 1 ayda benzine yüzde 31 oranında zam geldiğini hatırlatarak 100 liralık benzin alan yurttaşların 48 lirasını vergi olarak ödediğini ifade etti. Yanlış vergi politikalarıyla yurttaşların sırtına her gün biraz daha yük bindiren AKP iktidarının kendi itibarlarından tasarruf etmeyi akıllarından bile geçirmediğini anlatan Tekin, “Gelen zamlarla esnafın, çiftçinin, üreticinin cebine beş kuruş para girmediği gibi artan hayat pahalılığı sebebi ile satışları artık durma noktasına geldi. Enflasyonun Nisan ayında yüzde 159,6 (Kamu-Ar) oranında gerçekleşmesi ile kamu emekçilerinin maaşları geçen sene asgari ücret alım gücünün altına gerilemiştir” şeklinde konuştu.

Çiftçinin, sanayicinin üretemediği bir ekonomide artan fiyatların yanı sıra gıda ve hayatı idame ettirmek için gerekli olan malların kıtlığının baş gösterdiğini vurgulayan Tekin, “AKP İktidarı, sebebi olduğu enflasyona teslim olmuş durumdadır. Enflasyon çok kısa bir sürede üç haneli rakamlara ulaşmıştır. AKP iktidarının vurdumduymazlığı sayesinde yurttaşlar çok ağır bir şekilde bedelini ödemektedir” ifadelerini kullandı.

Kamu çalışanlarının artık bu zam oranları ile yaşamlarını idame ettiremeyerek derin bir yoksulluğa teslim olduğunu belirten Tekin, “Acilen vergilere yapılan bu insafsız zamların geri alınması ve enflasyon farklarının maaşlara aylık olarak yansıtılması gerekmekte” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA