MEÜ’NÜN 3 PROJESİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’NÜN 3 PROJESİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK


 

Mersin Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin 3 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün üç projesi, “TÜBİTAK 2209-A GB Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projeleri desteklenen 3. sınıf öğrencileri ve danışmanları alınan bu güzel sonuçtan oldukça mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler, henüz lisans eğitim sürecinde olmalarına rağmen kendilerini araştırma yapmaya teşvik eden ve proje hazırlama kültürü kazandırmayı amaç edinen bu program kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve Mersin Üniversitesi'nde AR-GE kültürünün geliştirilmesine destek olan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkürlerini iletti.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş ise, bu başarıların diğer öğrencilerimize de örnek olması ve onları da cesaretlendirmesi dileklerinde bulundu.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan proje ve araştırmacılar şu şekilde:

İlhan Enes Çetin, Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş: “Havacılıkta Kullanılmak Üzere Silisyum Nitrür Takviyeli Aerojel Kompozitlerin Üretimi ve Karakterizasyonu”,

Oktay Berk Dölekoğlu, Doç. Dr. Gökhan Açıkbaş: “Seramik Sağlık Gereci Mineral Döküm Ürün Özelliklerine Vitrifiye Ürün Atığı ve Fonksiyonel Kaplama Malzemesi Uygulamasının Etkisinin Araştırılması”

Refik Ünal, Arş. Gör. Öyküm Başgöz: “Stöber Yöntemi İle Sentezlenen TiO2/SiO2 Nanopartikülün Çimento Harçlarının Dayanım Ve Durabilite Özelliklerine Etkisi”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA