AKDENİZ BELEDİYESİ PROJE EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİNDE KAZANIMLAR SERGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ PROJE EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİNDE KAZANIMLAR SERGİSİ


 

Haber Merkezi

 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Mersin Çalışma ve İş Kurumu’nun yürüttüğü İşgücü Piyasa Araştırması sonuçları Mersin’de işgücü ve meslek eğitim ihtiyaçlarına karşılık buluyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu meslekler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.  Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak içlerinde bu meslekleri barındıran mesleki eğitim kurslarının verildiği Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi faaliyete başladı.  Merkezde Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad / 3DS Max, Halkla İlişkiler ve Müşteri Hizmetleri, Bilgisayar Destekli Ön Muhasebe, simülatör destekli vinç operatörlüğü alanlarında kurs ve eğitim verilmekte. 

Kursiyerlerin öğrendikleri mesleki ve teknik bilgi ve becerilerini sergiledikleri etkinliğe, Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Aydın Egin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, Mersin Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi temsilcileri, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Akdeniz Belediye Başkanvekili Aydın Egin, projenin en önemli özelliğinin, kurs ve eğitim alan gençlerin yüzde 20’sinin istihdam imkânı elde etmesi olduğunu vurguladı. Egin; "-Ülkemiz çapında ses getiren projemiz ile birlikte ayrıca Türkiye’de ilk kez gençlerimize simülatör destekli vinç operatörlüğü kursu verilmiştir. Kursu başarıyla bitiren gençlerimiz, Mersin, Türkiye ve dünyanın farklı limanlarında iş bulma imkânı elde etmiştir. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimi, meslek ve beceri kazanmaları amacıyla çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Yetkin Belgeli İş Gücü; Akdeniz’in Dinamik Gücü sloganı ile başlayan eğitimlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyor; kurs ve eğitimlere katılacak gençlerimize, gelecek hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, iş gücü piyasası analizi kapsamında her yıl sahada 120 personel aracılığıyla il genelinde bulunan 10 çalışanı olan bütün firmalar ve 2-10 arasında olan örneklem yolu ile seçilmiş firmalarda hangi alanda eksik ve ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bozkurt; "-İş gücü piyasası analizini önemsiyoruz. Nitekim merkezimizde verilen kurslar da işgücü piyasası analizi sonucunda ortaya çıktı. Yeterli bilgi ve beceriyi burada elde edeceksiniz ve işgücüne 1 adım önde başlayacaksınız." şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ise merkezde eş zamanlı lojistik mesleki eğitim merkezi projesi, bir de Akdeniz Mesleki Egitim Atölyeleri projesi yürüttüklerini anlattı. Proje ortakları ve eğitmenlere teşekkür eden Uçar; lojistik mesleki eğitim merkezi projesine 80; Akdeniz Mesleki Egitim Atölyeleri projesine de 72 öğrencinin katılarak kurs ve eğitim aldıklarını ifade etti. Uçar; "-Akdeniz Mesleki Egitim Atölyeleri projesi kursunda yüzde 20 istihdam sağlanacaktır. Lojistik mesleki eğitim merkezi projesi ise bir eğitim projesidir. Onun değeri, Türkiye’de simülatörlü eğitim verilen, liman vinç operatörü yetiştiren ilk projedir. Bu açıdan kentimize ve ülkemize farklı bir değer katmaktadır." diye konuştu.

Merkezde verilen AutocCAD– 3Ds Max, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Müşteri Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Bilgisayar Destekli Muhasebe eğitimi alan gençler 4 aylık sürede öğrendikleri mesleki ve teknik bilgi ve becerilerini sergiledikleri etkinlikte, elde ettikleri kazanım ve becerileri anlattı. Etkinlik, protokol üyelerinin, merkezde verilen kurslara katılan gençlerin elde ettikleri teknik ve mesleki becerileri yansıttıkları sergiyi gezmelerinin ardından, Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar’ın 2. grup Autocad -3Dsmax ile Bilgisayar Destekli Muhasebe kursiyerleri için 30 mayıs saat 17.00 kadar başvuruları almaya devam ettikleri ve adayların  https://forms.gle/tsA7TjgrDAkx4iAU6 başvuru linkinden başvuru yapabilecekleri hatırlatması ile program sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA