CİDDİYETSİZLİK ENDİŞE VERİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİDDİYETSİZLİK ENDİŞE VERİYOR!


 

​​​​​​​İkinci lige yükselmenin eşiğinden dönen İçel İdman Yurdu’nda fatura teknik direktör Ender Alkan’a kesilmek istense de yönetimin ciddiyetsizliği gelecek sezon için endişe veriyor! Profesyonel bir kulübü şahsi hamlelerle yöneten Başkan Saltık, tepki çekiyor.

Hediye Eroğlu

 

Play-off finalinde Fethiyespor’a elenen İçel İdman Yurdu’nda başarısızlık sonrası adeta kazan kaynıyor. Kırmızı Şeytanlar faturayı Teknik Direktör Ender Alkan’a keserken ciddiyetsizlik geleceğe dair endişe veriyor.

Alkan’ın istifasını verdiğini ancak kabul etmediklerini duyuran Kulüp Başkanı Metin Saltık açıklamaları ile spor camiasında öne çıktı. Saltık’ın hoca ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde alacaklarını söyleyerek takım için 15 milyon TL harcandığını ve bununda 11.2 milyon TL’sini bizzat kendisinin karşıladığını söylemesi dikkat çekti.

 

ENDER ALKAN’A SAHİP ÇIKTI

Alkan’a sahip çıkarak, “Faturayı Ender hocaya kesmek doğru değil. Taraftarlarımızın canı yanıyor bizde bunun farkındayız. Burada Ender alkan hocamız suçlu değil” diyen Saltık. “Ender Alkan hem Berkay’a hem Gökçan’a penaltı kullanmaları için ısrarcı olmasına rağmen Berkay ve Gökcan, ilk 5’te sorumluluk almayarak biz çekmeyelim biz 6. 7. sırada olalım diye talepte bulunmaları nedeniyle Ender hoca olmaları gerektiği yönünde ısrar ediyor. Ancak sorumluluğu üzerine almadıkları için 6-7. Sıralara alındı. Murat Tanış Ender hocaya yükleniyor. Ender hoca geldiğinden beri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hataları elbette vardır. Herkesin hatası var. Herkes yanlış kararlar verebilir. Ender hoca bunu istemesine rağmen olmadı. Ender Hoca sözleşmesi olmasına rağmen istifasını talep etmesine rağmen erken karar almamıza gerek yok. Şu anda sağlıklı bir karar veremeyecek durumda olduğumuzu söyledim. Zamana bırakmamızı söyledim. İçel İdman Yurdu için doğru ne ise önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi.

 

YÖNETİM ŞAHSİ AMA KAPILAR AÇIK

Her sezon öncesi oluğu gibi “Projelerimizi ileriki günlerde hayata geçireceğiz” türünden yuvarlama açıklamalara devam eden Metin Saltık, kulübü kendi yönetmesine rağmen “Bütün şehir olarak kilitlenmemiz gerekiyor” demekten de vazgeçmedi.

“6 yıllık süreçte yalnız kaldık. Aile şirketi aile kulübü denildi. Herkes bir şeyler söyledi.

Yalnız kaldık. Destek son 3-5 maçtaki gibi değil sürekli olmalı” diyen Saltık, herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

 

“11.2 MİLYON TL’Yİ BİZ HARCADIK”

Saltık’ın, özelikle kulübün harcamaları ile ilgili kendine ait takımla ilgili cebinden çıkan paranın hesabını tutarcasına, “Bu sene 15 milyon lira masraf ettik. Bundan 2 milyonu Futbol Federasyonundan geldi. 1 milyon 800 bin TL civarında yönetimin ve şehrin verdiği bir para var. Toplam 3,8 milyon bir geliri olmuş bir takım. 11.2 milyonu Metin Saltık ve ailesi cebinden karşıladı. Ben bu paramı şehre feda ediyorum” demesi de dikkat çekti.

 

ALTYAPI VE TESİS TOPUNU YİNE ÜZERİNDEN ATTI

Yaklaşık 6 yıldır altyapı ve tesise önem vermemekle sık sık eleştirilen Saltık, bu konuda da topu yöneticilere, idarecilere attı. Saltık, “Bizim bu takımı 2. Liglere, 1. Lige ve Süper lige götürmeye ve tesisleşmeye, futbol okulları kurmaya ihtiyacımız var. Buradan bütün şehre, STK’lara Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çağrı yapıyorum. Elbirliği ile bu takımı daha iyi yerlere götürebiliriz. Bir olmaya başarabilirsek çok güzel şeyler yapabiliriz” dedi.

 

ŞAHSİ YÖNETİM!

Ancak Başkan Saltık’ın profesyonel bir spor kulübü yönetmesine rağmen bu açıklamaları şahsi sosyal medya hesaplarından yapıp spor camiasında gündem olması ile bazı sosyal medya platformlarda detaya girmeden kamuoyunu yeterince bilgilendirmekten kaçınması eleştiri konusu oldu. Final ve sezon bitimi ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak yerine Başkan Saltık’ın adeta geçiştirerek bilgilendirme yapması tepki çekti.

Takım içinde Teknik Direktör Ender Alkan başta olmak üzere teknik ekip ile futbolcuların durumu gelecek sezon ve kentle bütünleşme gibi konularda neler yapılması gerektiğine dair belirsizlik sürerken yönetimin bu sürece dair yetersizliği camiada endişeye neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA