TARSUS’TA YARENLİK ALANI YENİLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA YARENLİK ALANI YENİLENİYOR


 

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta ticari hayatın yoğun şekilde aktığı ve trafiğe kapalı olması nedeniyle yaya yoğunluğunun da bulunduğu Yarenlik Alanı’na meydan kazandırmak ve konforlu hale getirmek için faaliyete geçildi. Yarenlik Alanı’nın orta kısmında bulunan saat kulesi alanı bütünleştirmek, silueti kesintisiz hale getirmek ve nitelikli etkinlik bölgesi oluşturabilmek için yıkılırken, estetik çizgiler taşıyacak zemin düzenleme faaliyeti için ise yoğun şekilde çalışılıyor. Yarenlik Alanı’nda çalışmayan aydınlatma sisteminin yenileneceği proje kapsamında oturma grupları yenileme, yeni çeşme konumlandırma ile zemin iyileştirme işlemleri de yerine getirilecek.

 

“KENT ESTETİĞİNE DEĞER KATACAK ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Park Bahçeler Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, yürütülen çalışma hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

“Daha önce Atatürk Parkı’nda başlattığımız çalışmalar, Yarenlik Alanı, Mavi Bulvar ve Ötüken Vadi Park’ta devam edecek. Yarenlik Alanı’nda; kent estetiğine değer katacak, meydan özelliğini kazandıracak, kentin siluetini ve caddenin yaya bölgesinin siluetini bozmayacak şekilde kentsel donatıların, bozulan zeminlerin, aydınlatma elemanlarının yenilendiği bir çalışma başlattık. Daha önceki kullanımda oturma bankı ve bitki kasası olarak kullanılan birimlerde, içinin sigara küllüğü ve çöp alanı gibi kullanılmasından dolayı oralara daha modern oturma birimleri, çeşme ve bitki kasaları koyacağız. Ağaçların sağlıklı yaşayabilmesi için mevcut ağaçları zaten koruyarak gideceğiz. Sökülen, değiştirilen ağaçların yerini  de kimlik kazandıracak daha güzel bitkilerle donatacağız. Giriş çıkışında tasarım anıt giriş noktaları oluşturuyoruz. Burada Tarsus’un yaşam alanının daha kaliteli, daha güzel olmasını hedefledik.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA