“HAVALİMANI İŞİ BİTTİ GİTTİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAVALİMANI İŞİ BİTTİ GİTTİ”


 

Mersin’de katıldığı programda havalimanına yeterince destek olunmaması ile ilgili sitem sonrası Başkan Karalar’dan Adanalılara yatırımı sahiplenme mesajı geldi: “Çukurova Havalimanı’na artık yapacak çok bir şey yok, o iş bitti gitti, sene sonu açılacak deniliyor”

Hediye Eroğlu

 

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen ancak yılın son çeyreğinde hizmete girmesi hedeflenen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı’na ilişkin Adana’daki havalimanın kapatılması endişesine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan, Mersin’de; “Artık yapacak bir şey yok” çıkışı gelmesi dikkat çekti.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarını aynı platformda buluşturdu. Toplantıda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ortak çalışmaya hazır olduklarını açıkladılar.

 

“ADANA VE MERSİN’İN ORTAK YARARINA HER ŞEYİN ARKASINDA OLURUZ”

Toplantının soru cevap bölümünde Mersin’den Adana’ya havalimanına destek olmama sitemleri geldi.

Adana’da mevcut havalimanın kapanacak olması nedeniyle tepkilere neden olan Çukurova Havalimanı ile ilgili Başkan Karalar, “Artık yapacak bir şey yok, sene sonu açılıyor diyerek, önemli bir çıkışa imza attı.

Karalar şunları söyledi; “Havalimanı ile ilgili ortak yapacak ne olabilir? Havalimanı Yenice’de tam Adana’nın sınırında sene sonu açılacak deniliyor. Ona artık yapacak çok bir şey yok, o iş bitti gitti. Bence biz şöyle yapalım arkadaşları cesaretlendirmek manasında Adana ve Mersin’in ortak yararına yapılacak her şeyin hem arkasında oluruz hem destekçisi oluruz, bu net” dedi.

 

ÇUKUROVA ORTAK GELECEK ARAYIŞINDA

Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış da, yapılan toplantının iki kentin güçlerini birleştirme noktasında yapılan milat olmasını dileyerek, “İki komşu olan Adana ve Mersin’in her alanda iş birliğini güçlendirerek Çukurova bölgesini bir çekim merkezi haline getirmeleri mümkündür. Bu vizyonu öne çıkarmak ortak bir sinerjinin yakalanmasına fırsat tanıyacaktır. Kalbi Çukurova için atan, girişimci bir ruhla kalkınmaya öncülük etmek isteyen tüm insanları aynı platformda buluşmaya çağırıyoruz. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler de iki Belediye Başkanımız da birlikte bölgemizde işsizliği ve yoksulluğu asgari düzeye indirip tarım, sanayi ve enerjide dünyayla rekabet eden bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Bugünkü toplantının iki kentin inanmışlığının bir göstergesi olacağına eminiz. Adana ve Mersin’i her alanda çağdaş bir yapıya kavuşturma uğraşındaki iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir arada olmasından doğacak sinerjinin tüm kurum ve kuruluşlarımıza yansıyacağına inancımız tamdır. Çukurova bölgemizin tüm katmanlarıyla ve belediye başkanlarımızın gayretleri ile çağdaş ve refah düzeyi yüksek bir yapıya kavuşarak geleceğe güvenle bakabileceğine inanıyoruz” dedi.

 

“BİZ KADERİ BERABER YAZILMIŞ VE BİRLİKTE BÜYÜYECEK OLAN BİR BÖLGEYİZ”

Çukurova SİFED bir önceki dönem başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez ise toplantının bir milat olduğunu ifade ederek, Adana ile Mersin’in birbirleriyle rekabet edemeyecek iki il olduğunu söyledi. Adana ve Mersin’in birbirlerini tamamlayıcı iki il olduğunu vurgulayan Sönmez, “Gerçekten biz kaderi beraber yazılmış ve birlikte büyüyecek olan bir bölgeyiz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA