BAÞKAN GÜLTAK, GÜNEÞ MAHALLESÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAÞKAN GÜLTAK, GÜNEÞ MAHALLESÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ


 

Haber Merkezi

 

Güneþ Mahallesi'ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak, mahalle sakinleri, hemþeri dernekleri ve esnafla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Vatandaþlarýn taziye evi, park ve spor sahasý yapýlmasý talebi üzerine açýklama yapan Baþkan Gültak, bugün Akdeniz’de bu tür tesis veya donatýlarý yapabilecek alan bulamadýklarýný dile getirdi, bu sýkýntýlarýn çözümünün kentsel dönüþümden geçtiðine dikkati çekti.

Hafta sonu gerçekleþen ve Güneþ Mahalle Muhtarý Nezir Elçi’nin de eþlik ettiði buluþmada, kahvehanelere girerek oyun oynayan vatandaþlarla sohbet eden Baþkan Mustafa Gültak, ikram edilen çaylarý içti, mahalle sakinlerinin dile getirdiði çeþitli talepleri dinledi. Bazý esnaflarýn bozulan sokak ve caddeler sorununu dile getirip yenilenmesini istemesi üzerine Baþkan Gültak, gerekli planlamanýn yapýldýðýný, belediyeye ait asfalt plentinin de yakýnda açýlmasýyla Akdeniz’de sorunlu sokak kalmayacaðýný ifade etti.

 

TAZÝYE EVÝ VE ÇOCUK PARKI YAPMAK ÝÇÝN YER YOK

Mahalle sakinlerinin taziye evi ve çocuk parký yapýlmasý talebi üzerine de Baþkan Gültak, mahallede hali hazýrda taziye evi yapýlabilecek alan olmadýðýný, ancak evi veya arsasýný satmak isteyen birileri olursa, projeyi hayata geçirebileceklerini söyledi. Baþkan Gültak, karþýlaþtýðý mahalleli çocuklarý da unutmadý, onlara hediyeler vererek gönüllerini kazandý. Çocuklarla sohbet eden Baþkan Gültak, eðitimin önemine dikkat çekti, mutlaka okumalarýný istedi,

 

“TAZÝYE EVÝ, PARK, SPOR TESÝSÝ YAPABÝLECEK ALAN BULAMIYORUZ”

Baþkan Gültak, ziyaretinde kentsel dönüþüm projelerinin aciliyetinden bahsetti; Çay ve Barýþ mahallelerinde gerçekleþen kentsel dönüþüm projeleri sayesinde Akdeniz ve Mersin’in deðiþeceðinin altýný çizdi. Girdiði bir kahvehanede, etrafýný saran mahalle sakinleri ile sohbet eden Baþkan Gültak, kentsel dönüþümün önemine dikkati çekerek, “Baþta Akdeniz ilçemiz olmak üzere Mersin’in en önemli kurtuluþ reçetesi kentsel dönüþümdür. Vatandaþlarýmýzýn talebine raðmen, geçmiþte yapýlan plansýzlýk nedeniyle ilçemizin bazý mahallelerinde park, taziye evi veya spor tesisi yapabilecek alan bulamýyoruz. Neden? Çünkü uygun yer yok, bulamýyoruz. Bu nedenle mahallelerimizin tek kurtuluþu, sizlerin de gönlünüzün olacaðý, insanlarýmýzýn maðdur edilmeyeceði yerinde kentsel dönüþüm projeleridir. Açýkçasý baþka þansýmýz yok” dedi.

 

“AKDENÝZ’E VE VATANDAÞLARIMIZA ÇOK ZAMAN KAYBETTÝRÝLDÝ”

Çay Mahallesi’nde kentsel dönüþüm projesinin tamamlandýðýný, Barýþ Mahallesi’nde de yeni baþladýðýný belirten Baþkan Mustafa Gültak, sýrada Turgut Reis Mahallesi’nin olacaðýný kaydetti. Sözlerini; “Geçmiþte bir takým siyasi saiklerle, yok ‘insanlarýn asimile edileceði’, yok ‘yerlerinden edilecekleri’ propagandalarý ile insanlarýmýza ve Akdeniz’e zaman kaybettirildi” diyerek sürdüren Baþkan Gültak, “Örneðin Çay Mahallesi’nde biz ne dedik? ‘Öncelikle Çay Mahallesi’nde ikamet edenler bu evleri alabilecek çünkü yýllardýr çile çeken onlar’ dedik. Kadýnlar için tandýr yerleri dahi hazýrladýk. Hani nerede asimilasyon, nerede göç? TOKÝ yetkililerinin mahalle halký ile görüþmeleri de yakýn zaman içinde baþlayacak” þeklinde sürdürdü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA