AKDUMAN ERDEMLİ’DE ORMANCILIK FAALİYETLERİNİ İNCELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDUMAN ERDEMLİ’DE ORMANCILIK FAALİYETLERİNİ İNCELEDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman Erdemli’de ormancılık çalışmalarını inceledi. Bölge Müdürü Akduman’a Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü,  müdür yardımcısı, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları eşlik etti.

2022 yılı endüstriyel bakım programında yer alan Alata Orman İşletme Şefliği İlemin Köyü mıntıkasındaki 326 no’lu endüstriyel ilk aralama bakım sahasındaki üretim çalışmalarını yerinde inceleyen Akduman, endüstriyel bakım müdahalesinin uygun olduğunu ancak üretim ve standardizasyon konusunda daha hassas çalışılması talimatını verdi. Alata Orman İşletme Şefliği 2022 yılı endüstriyel plantasyon programında olan 381 nolu bölmedeki üretim faaliyetine de gezen Akduman, üretimin hızlı gittiğini yerinde gördü. Kök sökümü ve arazi hazırlığı konusunda da hızlı çalışılarak bir an önce sahanın fidan dikimine hazır hale getirilmesini isteyen Akduman yine Alata Şefliğinde 2021 yılında endüstriyel plantasyon programında gerçekleştirilen 348 no’lu bölmede dikilen fidanların sağlıklı olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. İncelemeler sırasında yakın bölmelerdeki  2018-2019 yılında yapılan endüstriyel plantasyon sahalarının sağlıklı olduğu görüldü.

2021 yılında yapılan ‘Biz Arıyız Bal Ormanı’ gezildi. Vatandaşlarımız tarafından kullanılan bal ormanının kurulduğu yerin isabetli olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Akduman, bal ormanında sivil toplum kuruluşları ile ilköğretim çağındaki öğrenciler ile etkinlik yapılarak ormancılık faaliyetlerinin tanıtılmasının  talimatını verdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA