TARSUS BELEDÝYESÝ’NDEN CUMHURÝYET KONUTLARI AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDÝYESÝ’NDEN CUMHURÝYET KONUTLARI AÇIKLAMASI


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi,  Tarsus Ýmar Tic. Ltd. Þti. bünyesinde yapýmý gerçekleþtirilen Cumhuriyet Konutlarý inþaatý ile ilgili son günlerde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili açýklama yaptý.

Açýklamada, Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan tarafýndan bankalar ile yapýlan görüþmeler neticesinde, “0.93 faiz oraný üzerinden anlaþma yapýldýðý, fakat anlaþmanýn fesih edilerek üyelerden zoraki toplu para istendiði, hak sahiplerine evlerin zamanýnda teslim edilmediði” þeklinde itham ve beyanlarýn bazý sosyal medya hesaplarýnda yer aldýðý hatýrlatýldý. Açýklamada þu ifadelere yer verildi:

 

“HALKIN REFAHI ÝÇÝN ÖZEN GÖSTERÝLDÝ”

“Dönemin yöneticileri tarafýndan hayata geçirilen ve sözleþmeleri akdedilen projede, 2019 yerel seçimleri sonrasýnda göreve baþlayan yeni yönetime “devlette devamlýlýk esastýr” ilkesi ile halkýn refahý için en uygun çalýþma ve özeni gösterme yükümlülüðü düþmüþtür.  Hak sahipleri ile kurulan sözleþmede, inþaatýn konut kredisi kullanýlacak seviyeye geldiði alýcýya bildirildikten sonra satýcý tarafýndan bakiye borcun tamamý kredi kullanýlarak ya da bakiye kýsmý peþin ödemek sureti ile borç kapatýlarak ilgili baðýmsýz bölümün tapusunun alýnacaðý hüküm altýna alýnmýþtýr.

 

“VATANDAÞ KAZANSIZ DÝYE HAREKET EDÝLDÝ”

Kýymetli Kamuoyunun takibi ve takdiri ile “yeter ki vatandaþýmýz kazansýn” bilinci ve ilkesiyle Belediye Baþkanýmýz Dr. Haluk Bozdoðan tarafýndan hak sahipleri üzerindeki kredi yükünün en aza indirilebilmesi adýna bankalar ile görüþmeler gerçekleþtirilmiþ ve bu çabasý neticesinde piyasa koþullarýnýn oldukça altýnda 0.93 faiz oraný üzerinden anlaþmaya varýlmýþtýr. Belediye Baþkanýmýz Dr. Haluk Bozdoðan’ýn giriþimleri sonucunda yapýlan bu anlaþma uyarýnca bir kýsým hak sahipleri, piyasa koþullarýnýn oldukça altýnda kalan sözleþme þartlarý uyarýnca kredi baþvurularýný gerçekleþtirmiþlerdir.

 

“BANKA MENFAATÝNE HÝZMET EDEN YENÝ SÖZLEÞME ÞARTLARI UYGUN GÖRÜLMEDÝ”

Ancak deðiþen ekonomik koþullarda faiz oranlarýnýn 2 puan ve üzerine çýkmasý sonucunda, ilgili banka tarafýndan, kurulan sözleþme þartlarýnda idare aleyhine banka lehine deðiþiklik yapýlmasý talep edilmiþ, idaremizce banka menfaatlerine hizmet eden yeni sözleþme þartlarý uygun bulunmamýþtýr.

Hak sahiplerinin menfaatini koruyup kollamak adýna, sözleþme sahiplerinin kendi içlerinde seçmiþ olduðu temsilciler ile görüþmeler gerçekleþtirilmiþ ve onlardan gelen talepler üzerine kredi kullanmaksýzýn idareye taksit ödenmesinin daha yararlarý olacaðý görüþ birliði hâsýl olmuþtur. Ancak bahsi geçen görüþme ve izlenecek yol haritasý idaremiz yöneticilerinin yasal yükümlülüðünden deðil, hak sahiplerinin faiz karþýsýnda maðdur olmasýnýn önüne geçebilmek adýna, vicdani bir yükümlülükten kaynaklanmýþtýr.

 

“TAKDÝR KAMUOYUNUN”

Takdiri Sayýn Kamuoyuna býraktýðýmýz geliþmeler üzerine, idaremizin banka kredi sözleþmesini fesih etmek gibi iradesi olmamýþ, aksine banka yetkilileri tarafýndan deðiþen ve aðýrlaþan ticari koþullarda Belediye Baþkanýmýz Dr. Haluk Bozdoðan’ýn giriþimleri sonucunda oluþturulan kredi þartlarýna baðlý kalýnamayacaðý, banka lehine deðiþiklik yapýlmasý istenmiþtir. Bankanýn üstün menfaatinin gözetildiði yeni sözleþme þartlarý da idaremizce kabul edilmemiþtir. Bu geliþmeler üzerine hak sahiplerinin, 2 puan ve üzerindeki faiz borçlarýnýn altýna girmesine göz yumulmak da istenilmemiþ, hak sahiplerinin talebi ile idareye ödeme yapýlmasý kabul edilmiþtir.

 

“KÝMSEDEN ZORLA PARA ÝSTENMESÝ SÖZ KONUSU DEÐÝLDÝR”

Gerçek dýþý karalamalar ile idaremizi ve yöneticilerimizi toplum nazarýnda itibarsýzlaþtýrmayý hedefleyen kiþiler de bilmektedirler ki; hak sahipleri sözleþme þartlarý gereði, Türkiye’de faaliyet gösteren istedikleri her bankadan, istedikleri her þartta kredi kullanabilirler. Bu baðlamda hiç kimseden zorla para istenmesi gibi bir durum söz konusu deðildir ve olamaz da. Zira sözleþme taraflarýný kredi konusunda idaremize baðlý kýlan hiçbir yasal zorunluluk bulunmamaktadýr. Ancak hak sahipleri gibi bu kiþiler de bilmektedir ki, Tarsus Belediye Baþkanýmýz Dr. Haluk Bozdoðan, yalnýzca hak sahiplerinin ve halkýn menfaatleri için mücadele göstermiþ ve göstermeye devam etmektedir. Yine bu kiþiler bilmektedir ki; zorla para toplamak, krediler fesih etmek bir yana, Dr. Haluk Bozdoðan hak sahiplerinin menfaatini en çok gözeten ve gözetecek kiþidir. Bu yüzdendir ki sözleþme taraflarýnýn çoðu, yapýsý gereði ticari gayeler güden banka þubeleri yerine, yasal hiçbir zorunluluðu bulunmamasýna raðmen idare ile hareket etmeyi tercih etmiþ ve etmektedirler.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA