“İREM CİNAYETİ TÖRE KARARI İLE İŞLENDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İREM CİNAYETİ TÖRE KARARI İLE İŞLENDİ”


 

Mersin’de töre cinayetine kurban gittiği öne sürülen ve 6 kişinin tutuklu bir kişinin de tutuksuz yargılandığı İrem Bahçe davasının 4. duruşması görüldü. Cinayette kullanılan silahın çalışıp çalışmadığının test edildiği duruşmada ilginç anlar yaşanırken avukat Sabahat Gençtarih, cinayetin namus temizlemek için töre kararı ile işlendiğini söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 7 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen olayda, İrem Bahçe evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulunmuştu. 5 aylık hamile genç kız, kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra hayatını kaybetti. Sezaryenle dünyaya gelen bebeği ise 3 ay sonra öldü. Olayla ilgili ifadeleri alınan aile fertleri, genç kızın intihar ettiğini önü sürerken İrem B.’nin cenazesi ailenin kabul etmemesi üzerine Şanlıurfa’da kimsesizler mezarlığında toprağa verilmişti. Genç kızın töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelinin polis Şanlıurfa’da yaptığı operasyonda baba Kasım B. (49), ağabeyleri Mehmet Ali B. (21) ve Vedat B. (23) ile amcaları İbrahim B. (44) ve Mehmet Veyis B. (34) ile anne Saadet B. ile diğer amca Mehmet B. gözaltına alınmıştı. Ağabey Mehmet Ali B. ifadesinde, kardeşini öldürdüğünü ve aile meclisi kararıyla cinayeti işlediğini ağlayarak itiraf etmişti.

 

SANIK ANNE SABAHAT BAHÇE SEGBİS YÖNTEMİYLE DURUŞMAYA KATILDI

Davanın 4. Duruşması Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklardan anne Sabahat Bahçe SEGBİS yöntemiyle katılırken diğer tutuklu sanıklardan amca Mehmet Veyis Bahçe, ağabeyler Mehmet ve Vedat Bahçe ile baba Kasım Bahçe  ve tutuksuz yargılanan diğer amca Mehmet Bahçe salonda hazır bulundu.

Duruşmada töre kurbanı İrem’i davaya müdahil olan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak  Avukat Kamil Ekinci, Kadın Hakları Merkezi’nden Sabahat Gençtarih, Arzu Günay ve Ezgi Şimşek ile tutuklu sanıkların avukatı Necmi Doğan ve diğer tutuklu sanıkların avukatları katıldı.

 

MAHKEME BAŞKANI TETİĞE BASTI SAVCI YERİNDEN UZAKLAŞTI

Duruşmada anne Saadet Bahçe’nin akıl sağlının yerinde olduğuna dair Devlet Hastanesi’nden gelen rapor dosyaya konulurken olayda kullanılan tabanca duruşma salonuna getirildi. Mahkeme Başkanı tabancanın çalışıp çalışmadığını test etmek için eline alarak  birkaç kez tetiğe bastı. Mahkeme başkanı tetiğe basarken Cumhuriyet Savcısı’nın yerinden kalkarak uzaklaştığı görüldü. Tabancanın çalışır vaziyette olduğunun görülmesi üzerine mahkeme başkanı bu kez havluya sarılı olarak tetiğe basılıp basılamayacağını test etti.

 

GAZETEMİZİ HEDEF GÖSTERDİ

Duruşmada söz alan sanık avukatı Necmi Doğan, gazetemizin 30 Aralık’taki sayısında yer alan “Apaçık Töre Cinayeti” başlıkla haberini hedef göstererek adli yargılamayı etkileme suçunun işlendiğini ve mahkeme heyetini etkilemeye yönelik olduğunu öne sürdü. Mahkeme başkanı ise kendilerinin çıkan haberden haberlerinin dahi olmadığını ifade ederek sanık avukatının adeta gözlerine sokarak göstermesi sonucu haberden bilgileri olduğunu söyledi.

 

“GAZETE HABERİ İLE MAHKEME HEYETİNİ OYALAMAYA ÇALIŞIYOR”

Haberde adı geçen Avukat Sabahat Gençtarih ise demeci veren avukatın kendisi olduğunu ifade ederek, “Yargılamanın esası, çocuğun neden öldürüldüğü, neden cinayetin işlendiği ile ilgili değil gazete haberlerini göstererek mahkemeyi oyalamaya ç alışıyorlar. Biz basına bilgilendirme yaparız. Her duruşmadan sonra ve önce haber yapılabilir. Davada gizlilik kararı yok. Demeci veren benim” şeklinde konuştu.

 

“CİNAYET NAMUS TEMİZLEMİK İÇİN TÖRE YÜZÜNDEN İŞLENMİŞTİR”

Olayın intihar değil cinayet olduğunu ifade eden Gençtarih, “İrem’in elinde atış artığı yok. Kendilerini kurtarmaya yönelik beyanlar veriyorlar. Bu cinayet töre yüzünden namus temizlenmek için yapılmıştır. Hep birlikte hareket etmişlerdir. Hepsinin tutukluluğunun devamını istiyorum” dedi.

Tutuksuz sanık amca Mehmet Bahçe, olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

 

“YAŞAYAN ÖLÜYÜM”

Anne Saadet Bahçe ise “Anne olarak yaşayan ölüyüm. Bir anne olarak nasıl dayanacağım bilmiyorum. Evladımı kaybettim. Masumum. Ciğerim yanmış. Canım yanıyor” dedi.

Amca Mehmet Veyis Bahçe ise “19 aydır ailemden uzağım. Maddi manevi bitmiş durumdayım. Borçlarım var. Polis insani haklarımızı çiğnedi. Hayattan koptum. Hakarete uğradım. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Ağabey Vedat Bahçe de “Suçum yok, Yargılanmaya açığız. Kolluk kuvvetleri gerçekleri anlatmıyor. Kardeşimin intihar etmiştir. İntihar edeceğini bilmiyordum. Bilseydim engel olurdum. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Baba Kasım Bahçe ise kolluk kuvvetlerinin planları sonunda burada olduklarını ifade ederek “Çiğerim yanıyor. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Ağabey Mehmet Ali Bahçe ise cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen avukatların yanlış düşündüğünü söyleyerek “Kim kardeşini öldürebilir. Kardeşimi öldürmedim. Önce Allah’a sonra mahkemenize güveniyorum. Tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.

 

AVUKATLAR ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

İddia makamı sanıkların tutukluluğun devamını istedi. Söz alan sanık avukatı Necmi Doğan’ın İrem’in cinayet öncesi durumu ile ilgili yorum yapmasına tepki geldi. İrem’in avukatları Doğan’ın kadınların durumu ile ilgili yaptığı yorumun şov olduğunu söyledi. Aile meclisinin böyle bir karar almadığını savunan Doğan ise “Silah dış müdahale olmadan ateşlenmiştir. Olay töre cinayeti değildir. İddialar yorumdan ibarettir. Tereddüt oluşturan bir durum var. Şüphe var. Şüphe sanık lehine değerlendirilir. Müvekkillerimiz 20 aydır tutuklu. Tahliyelerini istiyorum” dedi.

 

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI ÇIKTI

Savunmaların ardından mahkeme heyeti sanıkların kendilerini işkence yaptıklarını iddia ettikleri 2 polisin diğer duruşmaya getirilmesi, getirilmediği takdirde soruşturma açılmasına, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Ocak 2022 günü saat 13.30’a erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA