ÇAMLIYAYLA’DA KORKUTAN ÇATLAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIYAYLA’DA KORKUTAN ÇATLAK


 

Haber Merkezi

Mersin’in Çamlıyayla İlçesi Kaleardı Mevkii’ndeki heyelan bölgesinde meydana gelen çatlaklar korkuturken karayolunun tadilatını yapan firmanın söz konu bölgeye de el atması isteniyor.

Mersin’in Çamlıyayla ilçesi Kaleardı Mevkiinde geçen yıl meydana gelen heyelan sonrası derin çatlaklar oluşmuştu. Her yıl kış sezonu bittikten sora bahsi geçen bölgede heyelan nedeniyle çöken yol, Karayolları ekipleri tarafından yamalanarak idare edilmeye çalışılıyor. Yama kalınlığı 1 metreye kadar ulaşırken Tarsus-Çamlıyayla yolunu yapan firma çalışmasını sürdürürken heyelan bölgesi olan Toros Caddesine de el atması isteniyor. Çevre halkının gözü önünde korku yaratmaya devam eden heyelan sonrası yolun sağ tarafındaki bazı duvarların yıkıldığı, evlerde derin çatlaklar oluştuğu hatta ağır hasarlı olan bazı evlerin yıkılarak yerlerine yenilerinin yapıldığı gözlemlenmesine rağmen hala müdahale edilmemesi, bir çözüm üretilmemesi ve halkın kaderine terk edilmesi tepkiye neden oluyor.

 Tarsus İlçesi Ulaş Mahallesinde 2016 yılında meydana gelen ve yolun kapanmasına yol açan heyelana bir çözüm getirmeyip yıllarca seyreden yetkililerin Çamlıyayla’da da hala atalet içinde olaylara seyirci kalması tepkileri artırıyor.

Yoldan geçenler ve civarda yaşayan sakinler her gün heyelan endişesi ile yaşadıklarını, Çamlıyayla’yı Mersin ve Adana’ ya bağlayan tek yolun bu olduğunu ve kapanması halinde bütün ulaşımın engelleneceğini, duruma bir çözüm getirilmesi gerektiğini ve korkuyla yaşamaktan bıktıklarını belirttiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA