AKARCA’NIN ORMANLIK ALANI MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKARCA’NIN ORMANLIK ALANI MECLİS GÜNDEMİNDE


 

Mezitli ilçesine bağlı Akarca köyü civarında ekoturizm yapılmak için bir firmaya kiralanan ormanlık alan TBMM gündemine taşındı.

Haber Merkezi  

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mezitli’nin Akarca Mahallesi’nde ekoturizm amaçlı kiraya verilen ormanlık alan ile ilgili soru önergesi verdi.

Turan, soru önergesinin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Akarca köyü mevkiinde yer alan ormanlık alan ekoturizm projesi kapsamında Mersin Natura Turizm İnşaat tar. Eğt. San. Tic. Ltd.şti tarafından kiralandığını ifade eden Turan, “Bu şirketin Akarca Köyündeki ekoturizm projesi yüzde 75 AB katkısıyla ve yüzde 25 Türkiye desteği ile finanse edilmektedir. Bu şirketin yaklaşık yüzde yüz hibe ile finanse edilmesi ve ormanlık alandaki tasarruf hakkının neler olduğu konusunda Mersin kamuoyu bilgilendirilmelidir. Ormanlık alanların azımsanmayacak düzeyde yandığı bir süreçte ormanlık alanlarla ilgili yapılması planlanan projelerin kamuoyu ile paylaşılması son derece elzemdir” ifadelerini kullandı.  

“KAÇ LİRAYA KAÇ LİRAYA KİRALANDI?”

Akarca mevkiinde yer alan ormanlık alanın ne kadarının kaç yıllığına kaç liraya Mersin Natura Turizm İnşaat tar. Eğt. San. Tic. Ltd. Şti’ye kiraya verildiğini soruna Turan’ın diğer soruları ise şöyle;

“Mersin Mezitli ilçesi Akarca mevkiinde yer alan ormanlık alan üzerinde yapılmakta olan projenin kapsamı nedir?     Mersin Mezitli ilçesi Akarca mevkiinde yer alan ormanlık alanın kiraya verilme sözleşmesinde hangi maddeler yer almaktadır?                 Mersin Mezitli ilçesi Akarca mevkiinde yer alan ormanlık alanda Mersin Natura Turizm İnşaat TAR. EĞT. SAN. TİC. LTD.ŞTİ’nin tasarruf hakları nelerdir? Mersin Mezitli ilçesi Akarca mevkiinde yer alan ormanlık alanın ne kadarı Mersin Natura Turizm İnşaat TAR. EĞT. SAN. TİC. LTD.ŞTİ’ye kiraya verilmiştir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA