AYDINCIK’TA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’TA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ


 

Aydıncık’ın Pembecik Mahalesi’nde çarşamba günü başlayıp ilçe merkezine inerek 50’den fazla ev ile çok sayıda ahır ve seraların zarar görmesine neden olan yangında alevler yön değiştirerek tepeye yöneldi. Alevlerin yerleşim yerini terk etmesi ile rahat bir nefes alan vatandaşlar rüzgarın yön değiştirmesi ile alevlerin doğuya yönelmesinin endişesini yaşıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde çıkan orman yangınında alevler ilçe merkezine kadar geldi. Yangında Merkez, Atatürk ve Yenikaş Mahallesi’nde çok sayıda ev alevlerden etkilendi. Aydıncık yangınında 202 hane kontrol amaçlı boşaltıldı. Can kaybının yaşanmadığı ilçede çok sayıda hayvan telef olurken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde rüzgarın etkisi ve yanacak ormanlık alanın kalmaması nedeniyle alevlerin şehir merkezinde etkisi azaldı. Alevler Hacıbahattin Mahallesi’nin üst tarafındaki sarp tepelerde etkisini sürdürüyor. Tepenin sarp olması nedeniyle ekipler alevlere müdahale edemiyor. Yangına müdahale edecek ekiplerin şehir merkezindeki bekleyişi sürüyor. Alevlerin tam kontrol altına alınamaması  nedeniyle halkın endişeli bekleyiş içinde. Bölgedeki vatandaşlardan alınan bilgiye göre, rüzgar zaman zaman etkisi azaltıp zaman artırıyor. Bu nedenle Hacıbahattin Mahallesi’nin yüksek tepelerindeki alevler zaman zaman yön değiştiriyor. Tehlikenin henüz geçmediğini ifade eden vatandaşlar rüzgarın batıdan esmesi durumunda alevlerin doğuya kayması durumunda felaketin büyük olacağı endişesini dile getiriyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA