YEŞİLBOĞAZ BARO’YA SON KEZ ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ BARO’YA SON KEZ ADAY


 

Haftasonu yapılacak Baro seçimlerinde son kez aday olmaya hazırlanan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, meslektaşlarına destek çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu’nda haftasonu yapılacak olağan genel kurul öncesi adaylar avukatlarla buluşmalarını sürdürüyor.

Öne çıkan Baro Başkan adaylarından Bilgin Yeşilboğaz da, yaptığı saha ziyaretleri devam ederken, yazılı bir açıklama yaparak, meslektaşlarından destek istedi. Halen devam eden görev süresinde yaptığı çalışmalara değinen Yeşilboğaz, gelecek döneme dair hedef ve projelerini de anlattı.

 

“HER ALANDA MÜCADELE ETTİK

“Kuruluşu cumhuriyet ile yaşıt olan, her zaman demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti, cumhuriyetin değerlerini, insan haklarını öncelemiş bunlar için mücadele etmekten ödün vermeyen kadim bir hukuk kalesi olan kendi meslek örgütümde Mersin Barosu Başkanı olmak benim için en onur verici hizmet olmuştur” diyen Yeşilboğaz, “Bu onurlu göreve geldiğim 2018 yılı Haziran ayından bu yana sadece ve sadece baroma, mesleğimize ve meslektaşlarımıza hiç durmadan, bahane üretmeden,korkmadan hizmet etmenin gururunu yaşadım. Aynı zamanda baroların o kentin gelişimine katkı sunan,toplumun birlikte huzur içinde yaşaması için,temel hak ve özgürlüklerini kullanmasına katkı sunan ve ülkenin değerlerine sahip çıkan yapısını da göz ardı etmedik. Bunlar içinde mücadele ettik.

Çocuk hakları, kadın hakları,hayvan hakları ve sağlıklı temiz bir çevrede yaşam hakkı için mücadele ettik” dedi.

 

ÜLKE SORUNLARINA DUYARSIZ VE TARAFSIZ KALMADIK

Yargının ülkedeki sorunlarına duyarsız ve tarafsız kalmadıklarının da altını çizen Yeşilboğaz, hukukun üstünlüğü için mücadele etmekten bir an geri durmadıklarını söyledi. Bağımsız ve tarafsız bir yargı için her fırsatta çözüm önerilerimizi ilettiklerini aktaran Bilgin Yeşilboğaz, “Biliyorduk ki bu sorunu çözebilirsek fiilen ve yaşayarak öğrendiğimiz tüm meslek sorunlarımız çözülmüş olacaktı.

Mesleğimize saldırılar bu kez baroları parçalama şeklinde baş gösterdi. Tüm dünyanın gördüğü üzere baro başkanlarımız ile başlattığımız Büyük Adalet yürüyüşü ile Ankara yollarında derdimizi anlatmaya çalıştık.

Derdimiz seçim değil geçim dedik,derdimiz yasaların uygulanmaması, ötekileştirilmemiz, sürekli açılan hukuk fakülteleri, yargının içinde bulunduğu durum dedik. Günlerce Ankara da sokaklarda, parklarda, meclis önünde nöbet tuttuk, sokaklarda sabahladık.

 

“İYİ Kİ BU CAMİANIN BİR PARÇASIYIM”

Burada ki en büyük destekçimiz sizler oldunuz. Sizlerin büyük desteği bize moral verdi, güç verdi. Her zaman sizlerle beraber mücadele etmekten onur duydum, gurur duydum. İyi ki bu camianın bir parçasıyım dedim.

Her zaman demokrasiyi,cumhuriyetimizi,demokrasiyi,özgürlükleri savunduk,ayrımcılığı reddettik, ötekileştirici dili reddettik. Siyaset üstü bir baro yarattık.Kişilerle değil olaylarla ilgilendik. Hep daha iyiyi daha ileriyi ve çağdaş olanı istedik” diye konuştu.

 

İKİ YIL COVİD-19 İLE MÜCADELEYLE GEÇTİ

Öte yandan iki yıllık görev süresinin büyük kısmının tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını ile mücadele etmekle geçtiğini belirten Yeşilboğaz, meslektaşlarının bu zorlu süreçte salgından en az zararla çıkması için ekip arkadaşları ile birlikte gece gündüz her türlü fedakarlığı gösterdiklerini söyledi. “Sorunlarımızı barolarımızla birlikte ilk ağızdan başta adalet bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere ilettik, takipçisi olduk.

Buna rağmen Mersin Barosunu ve mesleğimizi gerek yerel, gerekse ulusal arenada toplumun gönlüne oturttuk, belleklere kazıdık. Baroların ve hukukun toplum için ne kadar önemli olduğunu eylem ve söylemlerimizle ispatladık.

Sıkıntılı anında biç bir meslektaşımızı, adliyede, emniyette, karakollarda, kamu kurumlarında vs. yalnız bırakmadık. Hep yanında olduk. Zaman ayrımı yapmadan hangi saatte olursa olsun, hangi gün olursa olsun her zaman ulaşılabilir olduk ve anında meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm ürettik.

Tüm ilçelerimizi aynı imkanlardan yararlandırdık,her sorunlarında anında ilçedeki meslektaşlarımızın yanında olduk. Kendilerini yalnız hissettirmedik.

 

“ÖNCE BARO DEDİK”

Baroda uyguladığımız ekonomik tedbirler sonucu, baromuzun ekonomik yapısını düzelttik, öncelik meslektaşlarımız dedik ve başta adli yardım olmak üzere meslektaşlarımızın birikmiş alacaklarını güncel hale getirecek şekilde ödedik. İşlemlerinizi daha rahat yapabilmeniz için dijital baro sistemi kurduk, alt yapıyı güçlendirdik. Kurumsal yapıyı düzelttik.

En önemlisi görevimizi yaparken sadece bize verdiğiniz emanetin sorumluluğu ve vicdani sorumluluğu önceledik. Emanetinizi her şeyden üstün tuttuk. Asla hiçbir meslektaşımıza yalan söylemedik. Ne olursa olsun doğruları söylemekten ve yapmaktan vazgeçmedik. Tüm meslektaşlarımıza hep aynı yakınlıkta durduk. Herkesin kendini ait hissettiği ve herkese aynı yakınlıkta duran bir baro yarattık. Çünkü bizim için meslek vicdanı ve onuru önceliğimizdir.

 

“SON KEZ ADAYIM”

Sizlerin güveni ve desteği ile onurla sürdürdüğüm Mersin Baro Başkanlığında bu tür görevlerin manevi ve onur görevi olması nedeni ile kendime ve sizlere verdiğim söz üzere son kez baro başkanlığına adayım. 2022 Ekim ayında yapılacak Genel Kurulda Baro Başkan adayı olmayacağım. Bir birinden değerli özverili meslektaşlarımdan biri bu görevi devralacaktır. Bize düşen bilgi birikimi ve deneyimimizi arzu ettikleri takdirde mesleğe ve meslektaşlarımıza aktarmak olacaktır. 

Seçildiğim takdirde,yeni dönem için seçim çalışması yapmadan sadece mesleğimiz ve meslektaşlarımızın sorunları için görevimi devredene kadar çalışacağıma söz veriyorum.

2022 Ekim ayına kadar sizlerden şahsıma son kez ve deneyimli, birbirini tamamlayan ve baronun gerçek değerini bilen ekip arkadaşlarıma 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılacak seçimli olağan genel kurulumuzda destek olmanızı ve güvenmenizi istiyorum. Hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını savunmak, avukatların mesleki haklarının güvencesi olmak için bize güvenin, birlikte geleceğin Mersin Barosunu yaratalım” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA