KADINLAR BUGÜN İKTİDARA SESLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR BUGÜN İKTİDARA SESLENECEK


 

Kadınlar, Türkiye’nin bugün itibariyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkacak olmasını sokağa inerek protesto edecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de kadınlar bugün itibariyle Türkiye’nin çekildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmak için alanlara inecek.

Kentte ilk olarak Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi İstanbul Sözleşmesi ile ilgili saat: 11.00’de Mersin Adliyesi 4. Kat Baro Odasında basın açıklaması yapacak.

Akşam da Kadın Meclisleri, saat 18.00’de Özgecan Aslan Meydanı’nda bir araya gelerek, “Anayasadan, Yasadan, Sözleşmeden Vazgeçmiyoruz” sloganıyla protesto gösterisine imza atacak.

Ayrıca Günebakan Kadın Derneği üyesi kadınlar saat 19.00’da Kuşimato Sokağında “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” demek için eylem yapacak. Bu eyleme Mersin Barosu ile çok sayıda kadın örgütü de destek verecek.

Mersin Kadın Platformu’nun da yer alacağı, Kuşimato Sokağında ki “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” eylemine katılımın yoğun olması bekleniyor.

 

DANIŞTAY’DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARI

Öte yandan dün Danıştay’ın, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetmesi de tepkiye neden oldu.

Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Karar’a göre, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. Karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3. maddesi gereğince alınmıştı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA