“1 TEMMUZ’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN TEK YÜREK OLACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“1 TEMMUZ’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN TEK YÜREK OLACAĞIZ”


 

Baro Başkanı Yeşilboğaz, kadınlar ile buluşmasında, “1 Temmuz’da İstanbul sözleşmesi için tek yürek olacağız” diyerek, devletin, kadını ve çocukları yaşatmak için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak zorunda olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

 

İstanbul Sözleşmesi adıyla bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, 19 Mart 2021 tarihinde sabaha karşı yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlükten çıkacağı açıklanması sebebiyle, Türkiye’deki Kadın Platformu’nun öncülüğünde çeşitli kurum, dernek ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 1 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak olan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitinginde Mersin Barosu Türkiye ile birlikte tek yürek olmaya hazırlanıyor.

 

 “DANIŞTAY'IN YÜRÜTMEYİ DURDURMA VE İPTAL KARARI VERMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Mersin Kadın Platformu üyeleri, 1 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek olan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” Mitingi öncesi Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, miting için eylem planı yapıldı.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner ve İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Ezgi Özkan’ın da bulunduğu ziyarette, İstanbul Sözleşmesi için dönüm noktası olan 1 Temmuz mitinginin Mersin ayağının oluşumu için fikir alışverişi yapıldı.

 

“İSTANBULSÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

“İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” vurgusunun yapıldığı ziyarette Baro Başkanı Yeşilboğaz, “1 Temmuz’da Türkiye’nin her yerinden gücümüzü ve birlikteliğimizi ortaya koyacağız. İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir, taviz vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi şiddete karşı mücadelede bir güvencedir ve aynı zamanda devleti şiddete karşı önlem alması için yükümlülük altında tutmaktadır. Devletin bu yükümlülükten vazgeçme gibi bir lüksü yoktur. Devlet, kadını ve çocukları yaşatmak için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak zorundadır. Danıştay'ın 1 Temmuz'dan önce yürütmeyi durdurma ve iptal kararı vermesini talep ediyoruz” dedi.

Mersin Kadın Platformu üyeleri ise kadın ve çocuk hakları mücadelesine her zaman destek veren Mersin Barosu’na teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA