GÖZLER 1 MAYIS’TA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER 1 MAYIS’TA


 

Yasak ve kapanmalarda dahi sokaklarda alın teri döken işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı alanlarda kutlamak için valiliğe resim başvurusunu yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP’nin kongrelerine uygulanmayan tedbirler, 1 Mayıs eylemlerini yasaklamak için bahane edilirken meslek örgütleri ve konfederasyonlar, “İşyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız” dedi.

Mersin’de de emek ve demokrasi güçleri adına Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yapmak isteyen içiler adına DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şubesi, Mersin Valiliğine resmi başvurusunu yaptı.

1 Mayıs’ın sokağa çıkma yasağına denk gelmesi nedeniyle 30 Nisan Cuma günü 16:00-18:00 saatleri arasında işçi bayramını kutlamak isteyen emek ve demokrasi güçleri, olumlu yanıt bekliyor.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “1 Mayıs İşçi Bayramı’nı alın terimizi döktüğümüz alanlarda kutlamak istiyoruz” diyerek, “Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla yasaklar olmalı, tedbirler alınmalı. Ancak herkes sokaklardayken, labaleb kongreler yapılırken işçinin kazanılmış hakkı olan ve resmi tatil ilan edilen bugün sesimizi duyurmak istiyoruz. Pandeminin tam ortasında çalışan, iç içe yaşayan biziz. Bunun bilinciyle gerekli önlemleri, tedbirleri alarak günün anlamına ve önemine uygun bir kutlama yapmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi on binler olmayabilir ama bu süreçte sokakta olan işçilerin taleplerini dile getirmek adına buluşacağız.

En zorlu sıkıntılı günlerde alanlarda, sokaklarda olan zaten biziz. Herkes eve kapansa bile biz sokaklarda olmak zorundayız ve oluyoruz da. Bu noktada bayramımızı kutlamamak ve taleplerimizi dile getirmek en doğal hakkımız. Hükümet, yetkililer bunu bize çok görmesin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA