‘KADIN DÜŞMANI HİÇBİR UYGULAMAYI TANIMIYORUZ!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘KADIN DÜŞMANI HİÇBİR UYGULAMAYI TANIMIYORUZ!’


 

Mimoza Kadın Derneği’nden, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepki; “Kadın düşmanı hiçbir uygulamayı tanımıyoruz!”

Haber Merkezi

 

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine Mimoza Kadın Derneği’nden de tepki geldi. Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, yazılı bir açıklama yaparak, “Sen vazgeçsen de biz vazgeçmiyoruz; İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” tepkisi verdi.

Mevcut iktidarın seçildiği ilk günden beri kadın düşmanı politikalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirten Göksoy, ‘Kadınların kesintisiz mücadelesi ile kazanılan hakları da en büyük hedef haline getirildi. Kadın cinayetlerini bırakalım durdurmayı, tetikleyen söylem ve politikalar ile bizlerin hayatını tehlikeye atan iktidarın son icraatı ise İstanbul Sözleşmesinden bir gece vakti bir imza ile çıkmak oldu.

 

SEÇİM YATIRIMI

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzaya açılan sözleşmenin ilk imzacısı olan Türkiye bununla övünmüş kendi uluslararası çıkarları için bu sözleşmeyi gündemine almıştır. 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe giren sözleşme özelde kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşısa da hiçbir zaman layığı ile uygulanmamıştır.  O günün şartlarında AB’ye göz kırpmak için imzalanan bu sözleşme bugün de İstanbul Sözleşmesini hedefine koyan kimi parti, tarikat, gerici oluşumlara göz kırpmak ve seçim yatırımı olarak kullanılmak istenmektedir.

 

“DEMOKRATİK SAİKLER YERLE BİR EDİLİYOR”

Biz kadınların yıllardır bedel ödeyerek, emek vererek kazandığımız haklara  yönelik bu saldırıların kadın kırımının bir parçası olduğunu biliyoruz.Bu zihniyet bugün kadın varlığını yok saymakta, aileyi merkeze alarak şiddeti meşrulaştırmaktadır. Kurumsallaştırmak istedikleri faşizmi tahkim etme ve bunu bir erkek ittifakı ile sağlama alma derdini gütmektedirler. Kadına yönelik her türlü saldırıyı kültürel bir hegemonya haline getirmeye çalışan mevcut iktidar bu uğurda bütün demokratik saikleri yerle bir etmektedir’ dedi.

 

“KARARI TANIMIYORUZ”

Fakat bizler çok iyi biliyoruz ki her türlü demokratik hakkın askıya alındığı, hukukun ayaklar altında olduğu, bütün Meclis’in oy birliği ile karar verdiği bir sözleşmeden AKP Genel Başkanının imzası ile çıkıldığı, kadınların yaşamın her alanında yaşam hakkının çalındığı anti-demokratik koşullarda yaşam güvencemizin de kalmadığını göstermekle birlikte sosyal haklarımızın ve emeğinizin de güvencesi de yok edilmiştir. Bizleri köleliğe mahkûm etmek isteyen ve bütün kadınların yaşam hakkını daha da tehlikeye atan bu kararı tanımıyoruz!

Giderek otoriterleşen, faşizmi bir yönetim anlayışı olarak uygulayan bu erkek egemen zihniyetin kazanımlarımızı elimizden almasına, kendi koltuğunu korumak pahasına verilen bu imzayı tanımıyoruz!

Haklarımızın seçim malzemesi yapılması uğruna çiğnendiği bu hukuksuzluğu tanımıyoruz!

Kadın düşmanı hiçbir uygulamayı tanımıyoruz!

Bin yıllardır kadınların yokluğu üzerine inşa edilmeye çalışılan bu erkek egemen sistemde her ne olursa olsun haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi, kadın direnişine devam edeceğimizi, İstanbul Sözleşmesini sonuna kadar sahipleneceğimizi bir kez daha yineliyor bütün kadınları bu kadın düşmanı karara karşı örgütlenme ağını genişletmeye çağırıyoruz.

İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Kadın kırımı yasaları istemiyoruz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA