“ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN SERBEST BIRAKILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN SERBEST BIRAKILSIN”


 

Haber Merkezi

 

Gara operasyonu sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı. Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, sendika genel merkez avukatı ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın serbest bırakılmasını istedi.

 

“AKP DEMOKRASİ TARİHİNDE KARANLIK SAYFALAR AÇMAYA DEVAM EDİYOR”

SES Mersin Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “İnsan Hakları Eylem Planı’ndan insan haklarını savunanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalarla sivil darbe çıktı. Demokrasi havariliği yapıp 2010 referandumunda 12 Eylül’le hesaplaşacağını iddia eden, geçen onca yılda yaşattığı onca baskıya, kendisine muhalif kimseye nefes alma alanı bırakmamasına rağmen bugünlerde de demokratik anayasa yapmaktan dem vuran AKP iktidarı ülkemiz demokrasi tarihinde karanlık sayfalar açmaya devam ediyor.

6 milyon yurttaşın oylarıyla seçilen bir siyasi partinin kapatılma davası ayıbı da seçilmiş milletvekilinin vekilliğini hukuksuzca düşürüp milletin meclisinden yaka paça atmaya çalışılması da ülkenin demokrasiyle yönetilmediğinin kanıtıdır.

Kendisine muhalif bütün kesimleri işten atmalar, gözaltılar, tutuklamalar ve hapishaneyle susturmaya çalışan iktidar ülkede demokrasinin kırıntısını bırakmamıştır.

 

“KORKMUYORUZ, YILMIYORUZ”

Sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan, içlerinde sendika avukatımızın da bulunduğu kişiler suç işlememiştir, derhal serbest bırakılmalıdır. Çağırıldıklarında ifade vermeye gidecek kişilerin sabaha karşı baskınlarla gözaltına alınması tıpkı atama rektör istemeyen Boğaziçi öğrencileriyle yapılmak istenildiği gibi toplumun tümünde korku ikliminin etkisini arttırması içindir.

Korkmuyoruz, yılmıyoruz, doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, barış, bir arada insanca yaşam, emeğin haklarını aldığı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz.

Avukatımızı serbest bırakın, yine sizin hukuksuzluklarınız sonucu oluşmuş, sendikamızın takip etmesi gereken pek çok hukuki işlem onun geri dönüşünü bekliyor” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA