AVUKATLAR BUGÜN DURUŞMALARA GİRMEYECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLAR BUGÜN DURUŞMALARA GİRMEYECEK!


 

Mersin Barosu Yönetim Kurulu, avukat Ersin Arslan’ın saldırıya uğrayarak öldürülmesini protesto için bugün uygulanmak üzere avukatların duruşmalara girmemesi kararı aldı.

Haber Merkezi

 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Avukat Ersin Arslan, icra için gittiği bir evde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Avukat Ersin Arslan'ın öldürülmesini protesto eden Mersin Barosu, bugün duruşmalara girmeme kararı aldıklarını duyurdu.

 

“GÜVENDE DEĞİLİZ”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlara yönelik şiddetin giderek artması ve son olarak vekillik görevini yerine getirirken silahla vurularak hayatını kaybeden meslektaşımız Av. Ersin Arslan'ın ölümü mesleğimizi güven içinde yapamayacağımızı göstermiştir.

Bağımsız savunmaya yönelen saldırılara dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için, 18.03.2021 tarihli yönetim kurulu kararı uyarınca, 19.03.2021 cuma günü tutuklu ve çocuk yargılamasına ait işler, kararlık dosyalar, aciliyet arz eden işler istisna olmak üzere, bir gün süre ile duruşmalara  katılmama yönünde tavsiye kararı alınmıştır. Meslektaşlarımız mazeret dilekçesi örneğini web sitemizden ya da baro odalarımızdan alabilirler” dedi.

Yeşilboğaz destek için meslektaşlarına çağrı yaparak dilekçe örneğini de paylaştı. Dilekçede şu ifadelere yer verildi; “Sayın mahkemenizin 19.03.2021 tarihli duruşmasına Mersin Barosu Başkanlığı'nın yaşam hakkı ve mesleki dayanışmaya dikkat çekmek adına 17.03.2021 tarihinde aldığı ‘Avukatlara yönelik saldırıların gün geçtikçe artması ve son olarak Av. Ersin Arslan’ın görevi esnasında katledilmesi, meslektaşlarımızın görev yaptıkları mahallerde güven ortamında çalışma olanaklarının tükendiğini açıkça ortaya koymaktadır. Yargının kurucu unsurlarından olan savunma makamına dönük saldırıların artarak devam etmesi ve yaşam hakkımızı ihlal etmesi nedeniyle yetkililerin bu hususa ilişkin gerekli tedbirleri alması amacıyla örgütsel ve demokratik tepkimizi göstermek için 19 Mart 2021 Cuma günü tutuklu işler, çocuk yargılamasına ait işler ve acil işler istisna tutulmak üzere bir günlük duruşmalara girmeme yönünde eylem yapılmasına’ kararı uyarınca katılmayacağımdan mesleki mazeretimin kabulü ile duruşmanın başka bir güne ertelenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim” ifadeleri yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA