AVUKATLAR İSYANDA: “DAHA NE KADAR ÖLECEĞİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLAR İSYANDA: “DAHA NE KADAR ÖLECEĞİZ!”


 

Mersin’de avukatlar, Gebze’de görevini yaptığı sırada silahla vurularak öldürülen Avukat Ersin Arslan’ı (27) anarak, avukatlara yönelik artan şiddeti protesto ettiler. Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Acımız ve isyanımız büyük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 80 ilin baro başkanı eş zamanlı yaptığı ortak basın açıklamasında Gebze’de görevini yaptığı sırada silahla vurularak öldürülen Avukat Ersin Arslan’ı (27) anarak, avukatlara yönelik artan şiddeti protesto etti.

Mersin Adliyesi önünde Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatlarla bir araya gelen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, öldürülen Avukat Ersin Arslan’ın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra baroların ortak açıklamasını okuyan Baro Başkanı Yeşilboğaz, Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim hukukun üstünlüğü diye haykıran, ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük!

 

“ACIMIZ VE İSYANIMIZ BÜYÜK”

İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hâkim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA