“CEBİNİZİ, HEYBENİZİ DOLDURDUNUZ, BARİ DENİZİ DOLDURMAYIN’’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CEBİNİZİ, HEYBENİZİ DOLDURDUNUZ, BARİ DENİZİ DOLDURMAYIN’’


 

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda yine Mersin’in sorunlarını gündeme getirdi.

Mersin’in evladı olduğunu, Mersin için yapılan her güzel adıma katkı vereceklerini ama yapılan her yanlışa da dur diyeceklerini belirten CHP’li Başarır, “Antalya-Mersin Otoban Yolu, Nükleer Santral, taş ocakları, havaalanı, sahil bandı projelerinin bitmemesi büyük bir sorundur. Biz bu sorunların bitmesini beklerken daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Nedir bu sorun? Mersin Limanı. Cumhurbaşkanının, 9. ve 10. Kalkınma Programı’nda, limanın Doğu Mersin’e yani Kazanlı-Karaduvar tarafına yapılacağını duyduğumuz zaman çok mutlu olduk. Çünkü, bu konteyner limanı Avrupa’ya, Doğu Akdeniz’e, Antalya’yı, Hatay’ı, İskenderun’u, Adana’yı bağlayacak limandı ve bağımsız ikinci limandı. 11.Kalkınma Planına baktığımız zaman çıkarıldı. Ne eklendi peki? 2007’de, MIP Şirketi’ne satılan limanımızın alanına eklendi. Bu şu anlama gelmektedir; Mersin’de, Atatürk Parkının önüne 190 bin metrekare alana beton dökülüp, deniz doldurulacak anlamına gelmektedir. Yani, Mersin’in taş ocaklarıyla dağlarını, santralle denizini yok ettiniz. Şimdi ise denizi dolduruyorsunuz” dedi.

 

“DÜNYADA BÖYLE SOYGUN YOK”

2007’de Mersin Limanı’nın 755 milyon dolara satıldığını, burayı alan şirketin de 10 yıl sonra, limanının yüzde 40’ını 869 milyon dolara yabancılara sattığını ifade eden CHP’li Başarır, “Dünyada böyle bir soygun yok. Aynı limana, aynı firmaya ikinci limanı ekliyoruz. Neden? Yazık değil mi? MIP kim? Neden memleketimin limanı 3 paraya bu şirkete satıldı? Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, Mersinlinin hakkı var” sözlerini dile getirdi.

 

“BEN LİMANA KARŞI DEĞİLİM, BEN SOYGUNA KARŞIYIM”

Bu sabah, Mersin milletvekilleriyle, Mersin Limanı ile ilgili basın açıklaması yaptıklarını belirten CHP’li Başarır, “Yeni Şafak Gazetesi ‘Limana da Karşılar’ diye haber yaptı. Ben limana karşı değilim, ben soyguna karşıyım. Ben yatırıma karşı değilim, ben adaletsizliğe, kayırmacılığa karşıyım” dedi.

 

“HALK EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

CHP’li Ali Mahir Başarır sözlerine şöyle son verdi: “Bu Liman Projesi’ni Büyükşehir Belediyemize sordunuz mu, halka sordunuz mu, STK’lara sordunuz mu?

Ceplerinizi dolduruyorsunuz. Heybenizi dolduruyorsunuz. Yurtdışındaki banka kasalarınızı dolduruyorsunuz. Bari denizi doldurmayın!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı meclis üyeleri bu gerçeği gördü ve utanıp meclisi terk etti. Liman sorununu halka sorun, halk en doğru kararı verecektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA