MECLİSTE KARA GÜN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE KARA GÜN!


 

MIP’e karşı ortak duruş sergilemek için görüşme yapılan Büyükşehir Meclisinde tansiyon yükseldi! AKP ve MHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti. Limana karşı temenni kararı CHP, HPD ve İYİ Partili Meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabil edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısının ikinci birleşiminde, Mersin Limanı’nda MIP’in denizi doldurarak büyüme girişimine karşı ortak duruş sergileme görüşmelerinde tansiyon yükseldi.

Liman ile ilgili söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MIP’in büyüme girişiminin sözleşme kapsamında yasal olduğunu savundu.

Gültak’ın liman ile ilgili açıklamalarına sık sık tepki göstererek araya giren CHP’li Meclis Üyesi Abrdurrahman Yıldız, sözünü keserek ayağa kalkıp konuşmakta ısrar etti.

AKP’li meclis üyelerinin tepki göstermesi üzerine Yıldız ayağa kalkarak itirazlarına devam etti.

Bunun üzerine araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yıldız’ı uyardı. Ancak Yıldız ısrar etti. Bunun üzerine Seçer tepki göstererek meclisi kendisinin yönettiğini ve zor durumda bırakıldığını söyleyerek oturuma 5 dakika ara verdi.

Ancak ara sırasında AKP ve MHP’li meclis üyeleri meclisi terk ettiler. Salonda kalan AKP’li Meclis Üyesi Mevlüt Ok, salonda toplantı yeter çoğunluğunun bulunmadığını savunarak, sona erdirilmesini ve teklifin bir sonraki birleşimde ele alınmasını önerdi.

Ancak Vahap Seçer gerekli sayımı yaptıklarını ve çoğunluğa sahip olduklarını söyleyerek, toplantıya devam  kararı aldı.

Bunu üzerine Mevlüt Ok çoğunluğun olmadığı toplantının devam ettirilmesi kararına tepki gösterdi.

Mevlüt Ok’a toplantıyı terk edebileceğini söyleyen Vahap Seçer, “Bu kararı kimden aldılar, kim akıl etti bilmiyorum ama meclisi terk etmeleri doğru değil, hakarettir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA