MIP KOLLANIYOR MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP KOLLANIYOR MU?


 

Başkan Gültak, MIP’in korunup kollandığı iddialarına açıklama isterken Başkan Seçer’den, “D-400 kenarına 30 tane kamyonu dizin bakalım kaç dakika sonra görevliler geliyor” yanıtı geldi. Seçer ayrıca MIP’in yatırımı ile Atatürk Parkı’nın ön cephesinin tamamen kapanacağını iddia etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tansiyonun yükselmesine neden olan MIP’e karşı ortak duruş sergimle kararı alma görüşmelerinde önemli iddialar gündeme geldi.

 

“MIP KORUNUP KOLLANIYOR MU?”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Bir tane yerli firma olsaydı, o yolda bir tane tır kalmazdı” sözleri ile kimi itham ettiğini sordu.

“Yabancı bir firmayı kollayan bir makam var ise açıklarsanız biz de hep beraber o kuruluşun üzerine gerekli denetim yapılmasını sağlayalım. Çok ayıp bir şey olur” diyen Gültak, “Eğer MIP devletin bazı kurum kuruluşları tarafından korunup, kollanıyorsa ben de yanınızdayım, orayla ilgili işlem yapılmasını ben de talep edeceğim. Kimseyi zan altında bırakmayalım.  Elinizde bir belge var ise savcılığa başvurun” dedi.

 

“D-400’E 30 KAMYON DİZİN BAKALIM NE OLUYOR?”

Başkan Vahap Seçer ise kentte huzuru ve düzeni görev alanı içerisinde sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, kentin liman yönünden doğu girişini düzenlemekte zorluk yaşadığını söyledi.

“Çok gayret ediyoruz ama yinede eksiğimiz kalıyor çünkü birileri geliyor oranın düzenini bozuyor” diyen Seçer, “Mersin’in kent girişinin liman yönünden düzenini bozan araç girişlerinin düzensizliğidir. İş bana kalsa ben bu girişleri yasaklarım. Koca bir liman var sen burayı kiralarken yolu kiralamadın, sen orayı tır parkı olarak kullanamazsın.

Bununla ilgili görüşme yapmak istedik bize gelen cevap ‘bizim görevimiz değil’ denildi. O şekilde o tırların limana giriş yapması trafik güvenliği açısından sorunludur. Ben de o zaman yetkilileri göreve davet ediyorum.

Liman girişi otobana bağlansın denildi biz bunun için gereğini yaptık. Bunun yatırım programına alınacağı söylendi. Ama her hangi bir yol alınamadı.

Kamuoyunu yanıltmayalım.

D-400 kenarına 30 tane kamyonu dizin bakalım kaç dakika sonra görevliler geliyor? Liman bu kentindir. İşletmecisi kim olursa olsun. Baktıkları zaman kenti dolar gibi örüyorlar. Sen buradan para kazanıyorsan buraya da bir şey bırakmayı düşün. Kente zarar verme, benimle işbirliği yap. Beni yok sayamaz, beni beğenmemezlik yapamazsın. Senden daha üstler var’ diyerek Ankara’dan iş bitiremezsin” dedi.

 

ATATÜRK PARKI’NIN ÖN CEPHESİ KAPANACAK

Başkan Seçer ayrıca, MIP’in şuan ki büyüme girişiminin sınırının Atatürk Parkı olduğunu ancak dolgu alanının parkın ön cephesini kapatacak şekilde denizde ilerleyeceğini söyleyerek, “İddia ediyorum bu gerçekleşir ise burada kurvaziyer limanı olur ise yine çok kısa bir süre sonra Atatürk Parkı’ndan limana bir yer tahsisi yapılacak. Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenir” dedi. 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA