SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR


 

Haber Merkezi

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi yönetimi, Sosyal Hizmetler Günü kapsamında yaptığı yazılı açıklama ile salgın koşullarında, toplumun en dezavantajlı ve mağdur edilmiş kesimleriyle çalışan sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarına çözüm çağrısı yaptı.

“COVID-19'a cevabımız: birlikte durmak bizi güçlendirir” başlığıyla yapılan açıklamada, her yıl Mart ayının üçüncü Salı gününün, Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak adlandırıldığı anımsatıldı.

Sosyal hizmet emekçilerinin tüm dünyada bugünün mesleki bir gün olarak görüldüğü ve seslerini yükselttiği bildirilerek, “Pandemiyle (Covid-19) birlikte, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, LGBTİ, mülteci, yoksul, hapishanedeki mahkum başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanlar, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psiko-sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmakta,  yalnızlaşmakta ve çaresiz hale gelmektedir. Bu çerçevede her geçen gün insanın insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakları korumaya ve bu hakları geliştirmeye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

İşte bu koşullar içerisinde bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için sosyal hizmet emekçileri, toplumun en dezavantajlı ve mağdur edilmiş kesimleriyle zor koşullarda çalışır.

Biz, bugün,burada  pandemi koşullarında tüm sosyal hizmet emekçilerinin sesi olarak itirazlarımızı ve taleplerimizi bir kez daha haykırıyoruz.

 

NE İSTİYORLAR?

Gasp edilen sosyal hizmet tazminatımızı istiyoruz! Hakkımız olan saha tazminatını istiyoruz! Tüm sosyal hizmet emekçilerinin en doğal hakkı olan servis ve yemek hakkını istiyoruz! Tüm sosyal hizmet emekçilerine 3600 ek gösterge talep ediyoruz! Yatılı ve Gündüzlü tüm sosyal hizmet kuruluşlarında güvenceli çalışmak istiyoruz! Keyfi cezaları, sürgünleri, tehditleri, yıldırmaları kabul etmiyoruz! Tüm sosyal hizmet emekçileri olarak; ödülü sözlü, cezayı yazılı vermenizi kabul etmiyoruz! Normalleştirmeye çalıştığınız mobbing uygulamalarını kabul etmiyoruz!

Dünya Sosyal Hizmet Gününde son mesajımız; Bölünmemiş bir insanlık için mesleklerimizin savunuculuk ve hak temelli bakış açısıyla tüm yurttaşlarımızı dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce vb. yönünden ayırt edilmeden haklarını  savunmaya  ve haklarının gereklerinin yerine getirilmesini talep etmeye davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA