“HALKIN LİMANA DEĞİL PARKLARA İHTİYACI VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HALKIN LİMANA DEĞİL PARKLARA İHTİYACI VAR”


 

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletilme projesine tepki gösteren HDP Ekoloji Komisyonu, yurttaşların kent hakkının ihlal edildiğine vurgu yaparak, “Halkın limana değil parklara ihtiyacı vardır” dedi.

Haber Merkezi

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin (MIP) Mersin Liman’ın Atatürk Parkı’na doğru genişletme projesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Liman önünde yapılan açıklamaya, Partinin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkanı Garo Paylan, Ekoloji Komisyonu eş sözcüleri Naci Sönmez ve Menekşe Kızıldere ile partinin il örgütü yöneticileri katıldı.

 

“SİYASİ İKTİDAR FÜTURSUZCA YAPIYOR”

Açıklamada kısa bir konuşma yapan Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Naci Sönmez, liman genişlemesinin kentin can damarına müdahale olacağını belirterek, bu tür projelerin kentin ana artellerinde değil doğanın daha az zarar göreceği yerlerde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Dünyanın her yerinde şehirlerin ana artellerinde değil doğaya daha uygun yerlerde bu tür projelerin yapıldığını kaydeden Sönmez, “Siyasi iktidar her konuda olduğu gibi özellikle doğal varlıklarımızı, ekolojiyi dikkate almadan halkın taleplerini dikkate almadan bu tür projeleri fütursuzca yapıyor. Bu tür projeleri protesto ediyoruz” dedi.

 

 

“HALKIN PARKLARA İHTİYACI VAR”

Bir diğer eş sözcü Menekşe Kızıldere ise kentin yapılacak böylesi bir projeye ihtiyaç olmadığına dikkat çekerek, “Bu proje biyo çeşitliliğine zarar verecektir. Kentin güzelliği zarar görecek” dedi. Kent halkının rızası alınmadan bu tür projenin yapıldığına vurgu yapan Kızıldere, bu projelerin de yurttaşların kent hakkının ihlali olduğunu söyledi. Kızıldere, bu tür projelerde merkezin değil yerelin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini ifade ederek, “Halkın limana değil parklara ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA