“MELEKLERİ ÖLDÜRMEYİN” SERGİSİNE SALDIRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MELEKLERİ ÖLDÜRMEYİN” SERGİSİNE SALDIRI!


 

Farklı ülkelerden 104 sanatçının, şiddet kurbanı kadınlar anısına Mersin’in Hastane Caddesi’nde açtığı sergiye kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. 104 resimden 93’ü kayboldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Uluslararası Mersin Kadın Art 2021 kapsamında, Mersin’de katledilen kadınların anısına ‘Melekleri Öldürmeyin’ isimli resim sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hastane Caddesi’nde açılışını gerçekleştirildi.

Ancak farklı ülkelerden 104 sanatçının, şiddet kurbanı kadınlar anısına Mersin’in Hastane Caddesi’nde açtığı sergiye kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi ve 104 resimden 93’ü kayboldu.

Serginin düzenleyicisi Prof. Dr. Nurseren Tor, “Sergimize planlı bir saldırı oldu. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

ESNAF SALDIRIYI KINADI

Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Demir de, cadde esnafları olarak saldırı şiddetle kınadıklarını açıkladı. Faillerin yakalanması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Demir, “Durumu önceki gün sabah fark ettik. 104 resimden 10 tane resim kalmış durumda. Bu yapılan saldırıyı kınıyoruz. Konunun, takipçisiyiz.

Tüm cadde esnafları olarak bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Devamını istiyoruz. Türkiye çapından sanatçıların katılımıyla açılan bu etkinliğe yapılan saldırı kentimize yakışmadı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA