“ATATÜRK PARKI HALKINDIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKI HALKINDIR”


 

MIP’in Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyümek istemesine Mersin Çevre Platformu’ndan; “Atatürk Parkı halkındır. Liman yapılamaz. Ranta geçit vermeyeceğiz” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de limanı işleten Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), kentin akciğerleri olan Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme projesine karşı tepkiler artarak sürüyor.

Son olarak Mersin Çevre Platformu çatısı altında birleşen çok sayıda sivil toplum kuruluşu, emek örgütü, sendika ve dernek, Atatürk Parkı’nı korumak için birleşti.

Dün Atatürk Parkı’ndaki sata kulesi önünde bir araya gelen platform bileşenleri, “Atatürk Parkı halkındır. Liman yapılamaz. Ranta geçit vermeyeceğiz” mesajı verdi.

 

“ATATÜRK PARKININ YOK OLMASINA NEDEN OLACAK”

Grup adına yapılan basına açıklamasını okuyan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, kentte son zamanlarda yaşam alanlarına ve özellikle yeşil alanlara  ciddi saldırılar yapıldığına dikkat çekti. “Bu saldırılar her geçen gün artmaktadır. Bu saldırlar doğamızı katlederek çevremizi kirleterek, sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır” diyen Aslan, “Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan  MIP A.Ş mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme çalışmalarını başlatmış olması hukuksuzdur ve kent yaşamına bir saldırı olup, Atatürk Parkının yok olmasına neden olacaktır.

 

“KAMU YARARI YOK, ŞİRKET RANTI VAR”

Atatürk Parkında yapılacak liman genişletme çalışmaları Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağı açıktır. Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Planlama ilkelerine aykırı olarak yapılan liman genişleme çalışmaları, kamu yararını görmezden gelinerek şirketin rant yararı ön planda yer alması sağlanarak yapılmıştır.

Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkınının halk tarafından kullanımını engelleyecektir.

 

“MERSİN HALKINI ATATÜRK PARKINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”

Atatürk Parkında Liman genişleme Projesi alanında mevcut liman kapasitesinin % 50 oranında artış sağlayacak olması, Ayrıca proje için denizde dip taraması ve dolgu alanının yapılacak olması deniz kirliğinin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına,Şehir merkezinde trafik yükünün artacağı, hava kirliliğinin oluşacağı  kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal edeceğini, kamu yararı ilkesine aykırı olacağı ortadadır.

Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin halkını Atatürk Parkına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA