“YA HEP BERABER, YA HİÇ BİRİMİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YA HEP BERABER, YA HİÇ BİRİMİZ!”


 

Ücretsiz izine gönderilen iş arkadaşları dönene kadar Mersin’de başlatılan mesai eyleminin daha da fazlasını yapacaklarını duyuran Şişecam işçileri, “Ya hep beraber, ya hiç birimiz!” diyor.

AYŞENUR ÖNAL

 

Kristal-İş Sendikası, Şişecam’da Kasım ayından bu yana artan ücretsiz izinlere karşı eylem başlatmıştı. Ücretsiz izinden dönmeyen iş arklasdaşları için eylemliliklerini genişleten Şişecam işçileri, tüm işçiler dönene kadar eylem haklarını sonuna kadar kullanacaklarını Mersin’den de duyurdular.

Bursa Şişecam Cam Ambalaj Yenişehir Fabrikası'nda ücretsiz izine çıkarılan 13 işçinin ardından Şişecam işçileri tüm Türkiye’de ayağa kalktı. Pandemi döneminde sermaye sahiplerinin krizi fırsata çevirmesine göz yummayan işçiler, ücretsiz izinli iş arkadaşları işe dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Mersin’de de geçtiğimiz günlerde eyleme başlayan Şişecam işçileri, “Ya hep beraber, ya hiç birimiz!” mesajı verdi. İşçilerin mesai eylemine başladığına dikkat çeken Kristal-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Yasin, yanlıştan dönülmez ise işi bırakma, yürüyüş yapma ve hatta fabrikayı rehin alma gibi haklarını da kullanacaklarına dikkat çekti.

 

“SALGININ BEDELİNİ İŞÇİLER ÖDÜYOR!”

Mesai eylemine başlamadan bir basın açıklaması okuyan Yasin, şu ifadelere yer verdi;

“Hepimizin bildiği gibi yaşadığımız küresel salgının en büyük bedelini tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de işçi sınıfı ödüyor. Aynı zamanda ülkemizin yanlış politikalar sonucu içine sürüklendiği ekonomik krizin etkisiyle yaşam koşullarımız her gün sınırlanıyor, geçinmek imkânsız hale geliyor.

Türkiye tarihinin en büyük istihdam krizlerinden birini yaşadığımız günlerde salgınla sözde mücadele için hayata geçirilen uygulamalar işçileri değil, sermayeyi korumayı hedefliyor. Sermaye sahipleri krizi fırsata çevirerek karlarına kar katarken, biz işçiler her günümüzü hastalık tehlikesi ve geçim sıkıntısı ile geçirmek zorunda kalıyoruz. Zorunlu ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı gibi uygulamalar işverenler tarafından sendikal örgütlenmeleri kırmak veya örgütlü işçileri sindirmek adına kullanılıyor. Bunun örneklerini ne yazık ki örgütlü olduğumuz işyerlerinde de görmekteyiz.

 

“BU UYGULAMA ADALETSİZ, KEYFİ VE ART NİYETLİ”

Sendikamızın örgütlü olduğu Bursa Şişecam Cam Ambalaj Yenişehir Fabrikası'nda 13 üyemiz ücretsiz izine çıkarıldı 4 üyemiz yaklaşık 80 gündür, 9 üyemiz ise yaklaşık 30 gündür gelirlerinden yoksun hayat mücadelelerini sürdürüyorlar. İşverenin çeşitli bahaneler öne sürerek savunmaya çalıştığı bu uygulamanın adaletsiz, keyfi ve art niyetli olduğunun hepimiz farkındayız.

Şişecam işverenini ücretsiz izin uygulamasından derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Kristal-İş Sendikası olarak tüm üyelerimiz, temsilcilerimiz ve yöneticilerimizle birlikte, haksız yere ücretsiz izne çıkarılan ve zor durumda bırakılan arkadaşlarımızın yanında olacağız.

 

“ÜCRETSİZ İZİNE HAYIR! YA HEP BERABER, YA HİÇ BİRİMİZ!”

Ücretsiz izine çıkarılan üyelerimizin bir an önce iş başı yaptırılmasını talep ediyor, bu noktada sonuna kadar ısrarcı olacağımızın altını çiziyoruz. Aksi takdirde tüm üyelerimizle birlikte, örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı; tüm arkadaşlarımızı amasız- fakatsız işlerine dönene kadar mücadelemizin dozunu her gün artırarak sürdüreceğimizi burada bir kez daha duyurmak istiyoruz. Ücretsiz izine hayır! Ya hep beraber, ya hiç birimiz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA