TEK ADAMLI DEMOKRASİ ŞÖLENİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEK ADAMLI DEMOKRASİ ŞÖLENİ!


 

Tek listenin çıktığı AKP 7. Olağan Mersin İl Kongresi’nde yine aynı isimler aynı koltuklara otururken, tek adamlı listeye “Tek adamlı demokrasi şöleni!” eleştirisi getirildi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 7. Olağan Mersin İl Kongresi düzenlendi. Tek listenin çıktığı kongrede Cesim Ercik, 3’üncü kez Mersin İl Başkanlığına seçildi. Kadın kollarına ve il gençlik kollarına da aynı isimlerin getirilmesine kamuoyundan “Tek adamlı demokrasi şöleni!” eleştirisi getirildi.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Yılmaz Gül, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AKP Mersin Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, AKP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Işık ve partililer katıldı.

 

ERDOĞAN İNTERNET ÜZERİNDEN KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, kongreye internet üzerinden katılım sağladı.

AK Parti'nin kongre süreçleri milletimizle ifa ettiği demokrasi şöleni şekilde geçtiğini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sene sınırlı katılımla yapmak zorunda kaldık. Şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Şimdi buluşmalarımızı canlı bağlantılarla yapmaya çalışıyoruz. Bizim kalplerimiz daima birdir beraberdir. İnşallah 7. Olağan büyük kongremizi salgının kontrol alınmasıyla milletimizle birlikte en coşkulu şekilde toplamayı ümit ediyoruz. Bugün Denizli’de salonu görüyorum, iftihar ediyorum, Mersin’de Uşak’ta salonu görüyorum iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023e çok farklı taşıyacak ve 2024 yerel seçimlerinde de çok güçlü çıkmamızı sağlayacaktır. Tüm teşkilatlarımızdan önemli bir beklentim var. AK parti sadece 18 yılın değil geleceğin de partisi olacağını göstereceğiz. Ülkemizin en geniş tabanlı partisi olarak bu konuda büyük avantaja sahibiz. AK partinin kurucusu da sahibi de lokomotifi de milletimizin ta kendisidir

 

YILDIRIM’DAN MERSİN’E DESTEK SAVUNMASI!

Partinin önde gelen isimlerinden Binali Yıldırım da, Mersin’in önemine dikkat çekerek, şunları söyledi; “Dünya küçük bir köy haline geldi. O halde teknolojiye daha fazla kafa yoracağız, gençlere, akıl terine daha fazla yatırım yapacağız. Çünkü temel ihtiyaçlarımızı tamamladık, yolları, havaalanlarını yaptık; demiryollarımızı modern hale getiriyoruz, hızlı tren projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Denizcilikte işte Mersin; Mersin denizcilikte en ileri şehirlerimizden biri. Limanıyla ihracatıyla Türkiye’nin gücüne güç katan bir şehrimiz Mersin. Mersin yük olmuyor. Mersin, maliyeye, hazineye katkı sağlıyor. Başka illere de katkı sağlıyor. Onun için üreten ve Türkiye’nin refahına katkı sağlayan Mersin, bundan sonra da desteklerini aynı şekilde almaya devam edecek.”

 

İŞTE TEK LİSTENİN İSİMLERİ!

Kongrede ilk olarak 2016 yılında il başkanlığı görevine atanan Cesim Ercik, son yapılan kongrede de tek aday olarak 3’üncü kez il başkanlığına seçildi. Yine önceki dönem AKP Mersin Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner ve AKP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Işık da tek aday olarak yeniden seçildiler.

Asil Delege Adayları; Cesim Ercik, Aysel Mavioğlu Öner, Mustafa Işık, Mehmet Zafer Çağlayan, Kürşat Tüzmen, Melek Şimşek, Mustafa Gültak, Ferhat Aktan, Emin Genç, Zafer  Uslu, Bekir Topçu, Hayati Bülbül, Hasan Podak, Serdal Kaya, Mehmet Emin Kurt, Soner Solak, Tevfik Kalemci, Seçkin Taş, Feyzullah Yılmaz, Yüksel Vatan, Durmuş Karataş.

İl Yönetimi Asil Adayları; Adem Aldemir, Ali İhsan Gök, Bekir Selvi, Bekir Talat Ekiz, Burak Çelik, Cevdet Bal, Cevdet Buğur, Cihan Ciğer, Esef Ümit Vural, Fatma Abacı, Fatma Nur Yontar Ateş, Fatma Ozan, Fatma Üzeri, Gamze Uğuz Aytaş, Gizem Duran Kocadağ, Emir Murat Kuriş, Halit Pekduran, Hatice Kübra Turğut, Havva Demir, Hilmi Bilen, Hüseyin Soyer, İhsan Akagündüz, İlhan Kahraman, İrfan Karataş, İshak Mehmet Hasancaoğlu, Kazım Delibaş, Kenan Peker, Koral Parça, Levent Hekimhan, Mahsum Sevimli, Mehmet Ali C    an, Mehmet Ali Eroğlu, Mehmet Kök, Mehmet Kökdemir, Mehmet Emin Demir, Mehmet Özgenç, Mehmet Refik Bağsız, Mehmet Yahlızade, Murat Yılmaz, Musa Uçkun, Mürüvet Korkmaz, Nevzat Çetin, Oğuz Karadadaş, Osman Çorlu, Ramazan Çetinkaya, Şahsenem Sezer Merdin, Vildan Ateş, Yakup Özdağ, Zeynep Şemsi Aysalar.

Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Adil Adaylar; Hidayet Akar, Ahmet Şimşek, Veli Özer.

İl Disiplin Kurulu Asil Adayları; İzzet Yıldırım, Durmuş Ali Yalçıntaş, İzzettin Uçan, Turhan Mehmet Özyer, Mehmet Arif Kiremit.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA