TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI!


 

Asgari ücretin açıklanmasına rağmen hala maaşlarına zam alamayan Mersin Serbest Bölge işçilerine seslenen Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, “Çarkları döndüren biziz, kendi toplu sözleşmemizi hazırlayalım” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Asgari ücret ile çalışan emekçilerin zamlarının açıklanmasının ardından, Mersin Serbest Bölge’de çalışan işçiler de alacakları zam haberini bekliyor. Hak ettikleri ücreti almak isteyen Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği; sermayeden yana değil, işçiden yana bir zam için birleşme çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, “Mersin Serbest Bölge işçileri zam bekliyor” diye patronlara çağrı yaptı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından işçilerinde gelecek zammı beklediğini söyleyen Temsilcilik, “Her sene olduğu gibi bu senede patronlar işçi ücretlerini an alt seviyede tutmak için planlar yapmaktalar. İşçilerin örgütsüzlüğünü fırsat bilen serbest bölge patronlarının birlikte karar aldığı, en az zararla bu zam dönemini kapatmaya çalıştıkları bilinen bir gerçek. Çünkü hep böyle olmuştur.

 

“ÇARKLARI DÖNDÜREN BİZİZ”

Salgının faturasını ödeyen biziz. Gittikçe yoksullaşan biziz. Ücretsiz izinlere çıkarılan biziz. Serbest bölgede birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı, mahallemizde komşularımızı, kendi yakınlarımızı kaybeden biziz. Patronlara bu en sıkıntılı günlerde bile kazandıran yine biziz. Çarkları döndüren biziz. Ama bu çarkların dişlileri arasında ezilende hep biziz. İşte bu yüzden buna dur diyecek olanda biziz.

Çalışırken koranavirüs nedeniyle karantina kapsamında üretime ara vermemek için bin dereden su getirdiler. Ama sipariş yok diye bizleri ücretsiz izne çıkarmaya sıra gelince hiç tereddüt etmediler. Ne olacak bu işçinin hali demediler. Virüse yakalanırken nasıl seyretmişlerse işte öyle ellerini ovuşturarak seyrettiler. Şimdi yine ellerini ovuşturuyorlar. Ne yapsak da işçilere en az ücreti versek diye hesap ediyorlar.

 

“KENDİ TOPLU SÖZLEŞMEMİZİ HAZIRLAYALIM”

Artık bu çektiklerimize dur demenin zamanı gelmiştir. Gün birlik günüdür. Gün hakkımız olanı isteme zamanıdır. Bundan böyle işçiler birleşmeli, patronlar kara kara düşünmelidir. Sendika üyeliklerimizi hızlandıralım. Dev Tekstil’e hala daha üye olmayan arkadaşlarımızı harekete geçirelim. Beklersek kaybeder, birleşirsek kazanırız! Kendi toplu sözleşmemizi hazırlayalım. Asgari ücret üzerine ne kadar az olacağı belli olan sadaka zamma karşı çıkalım. Patronların karşısına birlikte dikilelim” diye işçilere seslendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA