“GÜLİSTAN DOKU NEREDE?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÜLİSTAN DOKU NEREDE?”


 

“Gülistan Doku nerede?” demekten vazgeçmeyen Mersinli Kadınlar, Gülistan bulunana kadar mücadelede kararlılar.

AYŞENUR ÖNAL

 

Kaybolalı 365 gün olan ve bulunamayan “Gülistan Doku nerede?” diye soran Mersin Kadın Platformu, tek şüpheli olan Zaynal Abarakov’un gözaltına bile alınmadığını ve acilen etkin bir soruşturma yapılmasını talep etti.

Üniversite öğrencisi olan ve Dersim’de yaşayan Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden 1 yıl geçti. Gülistan Doku’nun bulunması ve etkin bir soruşturma açılması için baskı yapan kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında bir araya gelerek “Gülistan Doku nerede?” diye sordular. Mersin’de Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya gelen Mersin Kadın Platformu, basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan Elmas Kara, “Gülistan’ın en son birlikte görüldüğü ve Gülistan’ı bir gün önce zorla arabaya bindirmeye çalıştığı tespit edilen, üvey babası polis olan Zaynal Abarakov tek şüpheli olmasına rağmen hiç gözaltına alınmadı. Telefonuna ve teknik cihazlarına arama, el koyma, inceleme işlemleri yapılmadı. Gülistan’ın eski erkek arkadaşı Zaynal Abarakov’un üvey babası, annesi ve kız kardeşinin 4 Ocak 2020 günü Gülistan’ın evlerinde bulunduğu zamana ilişkin vermiş oldukları ifadelerdeki çelişkili beyanların üzerinde durulmadı, çelişkiler giderilmedi. Zaynal’ın evde olduğu söylenen saatlerde evde olmadığı anlaşıldı. Soruşturma işlemleri Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro tarafından yürütüldü. Görev yeri değişine kadar, Zaynal’ın polis olan üvey babası bu büroda görev yapmaktaydı. Delillerin gizlenmesi, yok edilmesi ihtimaline rağmen soruşturma biriminin değiştirilmesi talebi savcılıkça değerlendirilmedi. Kamera kayıtları yeterli incelenmedi. Daha birçok delil göz önüne alınmadı ya da araştırılmadı. Gülistan’ın intihar ettiği algısı yaratılmaya çalışıldı” dedi.

 

“GÜLİSTAN’A NE OLDU’ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Zaynal ve ailesinin birbiriyle çelişen ifadeleri olduğu halde bugün ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezdiklerini söyleyen Kara, 1 yıldır Gülistan için hukuk mücadelesi veren ailesinin gözaltına alındığını, kadın örgütlerinin eylemlerinin yasaklandığını ve Gülistan’ın kız kardeşi Aygül Doku’ya basından uzak durması konusunda baskı yapıldığını söyledi.

“Failleri kim, neden koruyor?” siye soran Kara, “Bugün polis, asker, devlet memuru ya da iktidarla ilişkili pek çok fail erkek iktidarın cezasızlık politikaları ile sırtı sıvazlanarak hayatlarına devam ediyor. Nadira’nın ölümünün şüphelisi AKP’li Şirin Ünal’ın, İpek Er’in ölümüne sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın, Aleyna Çakır cinayetinin tek şüphelisi Ümit can Uygun’un, Feray Şahin’in katili Polis Burak Aykul’un nasıl korunduğunu biliyoruz. Biz kadınlar yaşadığımız evlerde çalıştığımız iş yerlerinde, geçtiğimiz sokaklarda her an saldırıya ve cinayete uğrama tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz.  Tüm bu suç ittifakı karşısında birbirimizin çaresiyiz biliyoruz. Birbirimizden vazgeçmiyoruz. Gülistan bulunana kadar ‘Gülistan’a ne oldu’ demeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA