CİNS KIRIMINA SON VERİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİNS KIRIMINA SON VERİN!


 

Türkiye’de her gün 1 kadının öldürüldüğünü söyleyen EŞİK Mersin Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “2021 yılında cinskırımına son verin!” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Ülkede yaşanılan cins kırımına dikkat çeken EŞİK (Eşitlik İçin Kadın Platformu) Mersin Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “yasaları uygulayın ve bu cins kırımına bir son verin. İsyandayız!” dedi.

2019 yılı OECD verilerine göre Türkiye kadına yönelik şiddette 36 OECD üyesi ülke arasında birinci sırada olduğunu söyleyen Dinçer, “Devlet vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. T.C. vatandaşı kadınların can güvenliğini sağlama yükümlülüğünüzü yok sayıyorsanız, kadınların seçmen olarak varlığını da yok sayın. Kınamakla sorun çözülmüyor.  2021’de İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284’ü etkin şekilde uygulayın.

Kadınların 5 acil talebi; 1-Eşit yurttaşlık hakkımızı aşındırmaktan vazgeçin 2-Kazanılmış haklarımızı tehdit eden söylem/girişimlere son verin 3-Evde, işte, sokakta, her yerde şiddetsiz bir yaşam sürme hakkımız için acil eylem planı oluşturun/uygulayın #CinskırımVar 4-Eğitimi eşitlikçi, ayrımcılıktan uzak, bilimsel, parasız hale getirin 5-Eşit istihdam, kreş ve işyerinde şiddeti önleme mekanizmaları için etkin politikalar uygulayın!” dedi.

 

KADINLAR MUSTAFA ŞENTOP’A SESLENDİ!

2021 yılında meclisin cinskırımı durdurmak için harekete geçtiği yıl olması için çağrı yapan Dinçer, “Kadın cinayetlerine karşı TBMM derhal özel gündemle toplansın. Tüm yetkililere, özellikle de TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sesleniyoruz: Hala resmi çevirisi yapılmamış olan 15.10.2018 tarihli GREVIO Türkiye Raporu’nun resmi çevirisi yapılsın, tüm milletvekillerine ulaştırılsın, ilgili tüm kamu ve özel kurum/kuruşlarla paylaşılsın, eylem planı hazırlamaları istensin.

Tüm partileri/STK'ları sürece dahil ederek Türkiye’nin şiddetle mücadele konusundaki yol haritasının/eylem planının geniş katılımla çıkartılmasını sağlayınız. Kadına karşı şiddet ve İstanbul Sözleşmesi'ni Meclis gündemine alınız, Meclis’in tüm çalışmalarında Sözleşme’nin gerektirdiği ilkeleri hayata geçiriniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA