KADİR SALDUZ’UN ADI HASTANEDE YAŞASIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADİR SALDUZ’UN ADI HASTANEDE YAŞASIN


 

Görevi başında vefat eden Hemşire Kadir Salduz’un adının yapımı süren Tarsus Devlet Hastanesi’nde yaşanmasını isteyen Sağlıkçı Hakları Platformu, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

GİZEM EKİCİ

 

Covid-19 belirtileri taşıdığı fark ederek PCR testi veren ve testin ardından evine gidip dinlenmesi gerekirken Tarsus Devlet Hastanesi’nde gece nöbeti tutan Kadir Salduz’un yaşamını yitirmesi ardından sağlık camiası yasa büründü.

Covid-19’un meslek hastalığı olması için mücadele eden sağlık emekçileri, her gün bir meslektaşlarının yaşamını yitirmesine sabrı kalmadı. Son olarak Kadir Salduz’un büyük bir ihmalin ardından yaşamını yitirmesi haberini alan sağlık emekçileri, Kadir Salduz’un adının hastaneye verilmesini istedi.

 

“ADI HASTANEDE YAŞASIN”

Sosyal medyada paylaşım yapan Sağlıkçı Hakları Platformu, “Yiğit şehirde bir yiğit hastane istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu. Platform Salduz’un isminin hastaneye verilmesi için şu açıklamayı yaptı;

“Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakımın servisinde çalışırken nöbet sonrası evine gidecek dermanı kalmayan ve kendini atıverdiği kanepeden bir daha kalkamayan kardeşimiz Kadir Salduz, aynı gün hem nöbetini hem canını teslim etti. Hasta olmasına rağmen nöbet tutmak zorundaydı. Çünku maaşı yetmiyordu 3 çocuğa bakmaya, bir babaydı ve çocukları için ek mesai almak zorundaydı.

 

“GÖREV SIRASI BİZDE”

Kadir kardeşimiz canını hakka teslim edinceye kadar görevini aslanlar gibi yaptı. Şimdi görev sırası bizde. Bir kaç ay içinde Tarsus'ta faaliyete geçmesi planlanan, şuan inşaat halinde olan Yeni Tarsus Devlet Hastanesi’ne, ölüm şekli ve yasam hikayesiyle hepimizi derinden üzen Kadir Salduz kardeşimizin adının verilmesi Sağlık Bakanlığından açık talebimizdir. Böyle onurlu bir yiğidin adı Tarsus’ta yeni hastanede yaşamalı.”

Tüm sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen platform, Salduz’un adının hastanede yaşaması için herkesi göreve çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA