CADDELER BOŞALDI AMA ÇOCUKLAR DURDURULAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CADDELER BOŞALDI AMA ÇOCUKLAR DURDURULAMADI!


 

Koronavirüs ile mücadelede vaka artışı ve yoğun bakım doluluk oranında ilk sıralarda yer alarak korkutucu günlerin yaşandığı Mersin’de sokağa çıkma yasağının 3’üncü haftasında caddeler boş kalsa da sokaklarda durum farklı oldu! Parklarda oyun oynayan çocuklar dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının bu haftasında da caddeler boşaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'de yıl sonuna kadar hafta sonları 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edileceğini açıklamasının ardından kısıtlamanın 3’üncü haftasında ana arteller sessizliğe büründü.

Cuma gecesi saat 21.00 itibarıyla başlayan yasakla birlikte tüm kentlerde üst düzey önlemler alındı. Mersin'de de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Kentin en işlek caddeleri boşalırken, sadece çalışma zorunluluğu olanlar ve genelge ile izin verilenler dışarıya çıkabildi. Güvenlik güçleri kentin belirli noktalarında uygulama noktaları oluştururken, trafikteki az sayıdaki araç tek tek durdurularak kontrol edildi. Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar kontrollerden sonra yoluna devam ederken, izni olmayan vatandaşlara adli ve idari işlem yapılıyor.

Yollarda çok az sayıda araç bulunurken, yaya olarak gezen vatandaşın ise yok denecek kadar az olduğu görüldü.

Ancak özellikle mahalle aralarındaki sokak aralarında yer yer vatandaşların kısıtlamaya uymadığı görüldü. Çocukların parklarda oynamaktan alıkonamadığı Mersin’de bazı vatandaşlar da araçlarını yıkamak, odun kırmak gibi işlerini yapmak için sokak aralarında kısıtlamaya uymadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA