“KADINLAR VE ÇOCUKLAR SİYASETE KURBAN EDİLEMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINLAR VE ÇOCUKLAR SİYASETE KURBAN EDİLEMEZ”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı üyeleri, belediye ile Mersin Barosu’nun kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları mücadelesi işbirliği protokolüne ret oyu verdi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kadına şiddet ve çocuk hakları mücadelesinin Cumhur İttifakı’nın engeline takılmasını yazılı açıklamayla kınayarak, “Baroları sevmeyebilirsiniz. Kadın ve çocuklar siyasete kurban edilemez. Çıkarın gözünüzdeki siyaset gözlüğünü, biraz vicdan biraz empati yeter. Maalesef sınıfta kaldınız” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10 aydır komisyonda bekleyen kadın ve çocuk hakları ihlallerini engellemek için Mersin Barosu ile imzalanacak protokol ile ilgili madde, AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilmesini Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz  şu ifadelere kınadı:

 

“AMACIMIZ BELEDİYE ARACILIĞIYLA MAĞDURLARA HUKUKİ KORUMA SAĞLAMAK”

“Hukuk ve adalet sisteminde önemli bir yer tutan barolar, toplumsal sorunların çözümünde etkin rol oynamakta olup her zaman mağdurun, mazlumun, erkler karşısında zayıf ve kırılgan grupların yanında yer alarak hukuki destek sağlamıştır. Özellikle Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95. maddeleri itibari ile bu yetkilerini kanundan almaktadır. Bunu kamu kurumları ile zaman zaman sivil toplum örgütleri, oda, derneklerle ve de bireyler ile ortak protokollerle birlikte yapmaktadır.

 

Mersin Barosu olarak en önemli faaliyet alanlarımızdan birisi, toplumsal sorun olan kadına şiddet ve çocuk istismarına yönelik bitmez mücadelemizdir. Bu nedenle Baromuz Mersin ilinde bu alanda mücadele eden kurumlarla sürekli protokoller yaparak, hukuki anlamda kadınların ve çocukların hak ihlallerinde taraf olmakta ve hak mağdurlarının yanında yer almaktadır.

 

Bu nedenle yıllardır Mersin Büyükşehir ile yapılan iş birliği protokolümüzü bu senede yenilemek istedik. Amacımız Mersin Büyükşehir Belediyemiz aracılığı ile hak mağdurlarının tespiti, iletişim vasıtası ile bu mağdurlara hukuki koruma sağlamak, adli yardım hizmetlerinin bu mağdurlara duyurulması, ulaştırılması ve kadına şiddet ile çocuk istismarının önüne geçmek için ortak mücadele etmektir. Ancak daha önce Meclis’te engellenen bu protokol, yine 11.12.2020 tarihinde yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda maalesef meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı üyelerinin oyları ile reddedilmiştir.

 

BİLİYOR MUSUNUZ MERSİN BAROSU KAÇ KADIN CİNAYETİ DAVASINA MÜDAHİL OLDU?

Olmadı beyler! Çoğunluk sizde olabilir, baroları sevmeyebilirsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne siyaseten karşı çıkabilirsiniz ama kadınlar ve çocuklar siyasete kurban edilemez. Bunun hesabını ne bu mağdurlara, ne de bu kente verebilirsiniz. Hiçbir bahaneniz bu insanların sorununa çare olamaz, onların acılarını dindiremez, mağduriyetini gideremez. Bahanelerinizle avunmayın.

 

Biliyor musunuz? Mersin Barosu kaç tane kadın cinayeti davasında, kaç tane çocuk istismarı davasında müdahil oldu? Bila bedel toplumsal sorumluluğu ve duyarlılığı nedeni ile taraf oldu? Kaç bin öğrenciye suç sayılan fiilleri ve haklarını anlattı? Binlerce kadına haklarını anlattı, hukuki destek verdi? Her şey siyaset değildir. Çıkarın gözünüzdeki siyaset gözlüğünü, biraz vicdan biraz empati yeter. Maalesef sınıfta kaldınız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA